Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Melyik tankönyvből érdemes...

Melyik tankönyvből érdemes szerbül tanulni?

Figyelt kérdés

Alap szinten szeretnék megtanulni szerbül. Nyilván én is találtam videókat, appokat, de a legtöbb angol-szerb és kb semmi magyar-szerb videó nincs.

Számomra a legjobb könyvből tanulni a saját tempómban. Annyi kéne, hogy el tudjam olvasni a cirill írást és valamennyire értsem meg, hogy mit beszélnek körülöttem az emberek.

A videókkal és az appokkal az a bajom, hogy a legtöbb csak szavakat tanít és gyakran használt mondatokat, szófordulatokat nem.

A lényeg, hogy kéne nekem egy jó könyv csak nem tudom melyik lenne jó választás úgy hogy full kezdő vagyok.

Előre is köszi a segítséget

szept. 2. 12:38
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Inkabb regi szerbhorvat nyelvkonyvek vannak, meg uj horvat.

Uj szerb csak ez:

Maksimović, Biljana Szerb nyelv 1. - kezdőknek

A Tavoktatas magyar nyelven nevu honlapon van videos szerb oktatas, gyerekeknek es ez magyar nyelven megy.

szept. 2. 14:30
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszi
szept. 4. 12:11

Kapcsolódó kérdések:

Milyen tankönyvből/jegyzetből érdemes készülni az emelt szintű történelem érettségire?

Kinek mi vált be, mi az, ami teljesen lefedi a (2025/26. tanévi) emelt szintű írásbeli és szóbeli vizsgák tényanyagát?

2024-ben érettségiznék emelt töriből, melyik tankönyvből lenne érdemes készülni rá?

És vannak-e még más opciók is, tanfolyamokra érdemes-e pl. belegondolni?

Érdemes úgy letenni nyelvvizsgát, ha teljesen önállóan tankönyvből (munkafüzet nélkül) tanulunk nyelveket?

Tudom, a munkafüzet gyakoroltatja a nyelvtani vagy szókincsi anyagokat, és akár ez is előrébb vihet a nyelvtanulásban. És ha a nyelvvizsga évében már tanárral gyakorolnám (nem kell rosszra gondolni xD) ha már tudok egy középszinten akkor. Persze az is jó lenne, ha az...

Melyik olasz tankönyvből érdemes tanulni egyedül?

Eddig még nem tanultam olaszul, csak több évig, magas szinten latinul. Főként olasz tanárok tanácsát várom!

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!