Olasz/spanyol/horvát alapfok (B1) idén reális?
Sziasztok!
A fenti nyelvek közül még idén szükségem lenne egy B1-es, alapfokú nyelvvizsgára.
Kb. 1,5 éve a Nuovissimo Progetto italiano 1. könyvét és munkafüzetét tanárral végigvettem (szószedetek, nyelvtani/órai jegyzet stb. is megvan még.) -Intenzív felkészüléssel 1(-2) hónapon belül meglehet ezzel, elég lehet?

válasza:Nem.
Sokan 4 évig tanulnak nyelvet középiskolában és a nyelvvizsga közelébe se kerülnek addig. Másfél év tanulással egy zseninek se megy. Ha nagyon jó a nyelvérzéked alapfok 3-4 év minimum úgy is.
Kapcsolódó kérdések:
Nyelvtan,szókincs szempontjából melyik a "legkönnyebben" elsajátítható nyelv? (ALAPFOKRA)
Mert oké,hogy neten meg vannak az eredmények és rá 2-3 hónapra küldik az értesítőt,de a nyelvvizsga átvétel is érdekel.
A kérdés komoly.Azért így kérdezem,mert lehet bizonyos szint után inkább nyelviskolába fogok járni nyelvtanfolyamokra.
Decemberben vizsgáztam, a honlap szerint ma kell feltenniük az eredményeket. Az igazat megvallva én már nagyon izgulok, már a 30 nap is letelt. Ti is igy vagytok ezzel? Aki már volt korábban vizsgázni náluk, normális ez a jelenség? Köszi!
Angolból van középfokúm, de a diplomához kellene egy másik nyelvből is legalább egy alapfokú nyelvvizsga. Ezek közül kellene megtanulnom valamelyiket alapfokon: Német, Francia, Spanyol, Olasz, Orosz Melyik tanulható a legkönyebben?
Svédből vizsgázom néhány hét múlva, de csak egy gyakorló feladatlapot találtam hozzá, viszont mindenképpen érdekelne, hogy a választott nyelvtől függetlenül milyen témakörök szoktak előfordulni egy alapfokú írásbeli nyelvvizsgán, hogy azoknak a szókincsét nagyjából be...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!