Hogy működik egy középfokú német nyelvvizsga manapsag?
Múlt szombaton voltam középfok ECL-en, Miskolcon. Leírom a tapasztalataim.
A jelentezési időig jelentkeztem az ezzel foglalkozó nyelviskola honlapján és befizettem a vizsgadíjat (komplex vizsga 25 ezer forint) majd egy héttel a vizsga előtt megkaptam mikor, hol jelenjek meg, mit vihetek magammal.
A vizsga napján felkeltem, felöltöztem elegánsan, de nem túlságosan (balerinacipő, harisnya, fekete szoknya, laza, madárkás blúz) és bementünk a szóbeli társammal (akit meg lehet adni, ha megy veled együtt valaki, akit ismersz) az egyik miskolci iskolába. Ott kértek, hogy az aulában várjunk. Majd jöttek a vizsgáztatók és szétosztottak minket a termek közt. Kellett vinnem az e-mailben küldött lapocskám, amin a számom volt, valamint szótárat és ceruzát.
Először az írásbeli szövegértés része volt. Két feladat, 45 perc azt hiszem. Nem volt nehéz, inkább olvasásértés. Aztán az esszé, erre több idő volt, egy levelet és egy hozzászólást kellett írnom. Ezután kiküldtek, kis szünet, majd a magnóra behívtak. Két feladat, egyik karikázós, másik kérdés-válasz. Aztán megadott időpntban délután volt a szóbeli. Mi szerencsések voltunk, kb. egy órát kellett várakozni csak. Ott bementünk, bemutattuk egymést (mivel ismertük a másikat) és két feladat volt. Az egyikben kérdés-válasz egy témáról (nekünk munka az EU-ban) a másik pedig képleírás, Verkehr volt a téma. Aztán hazajöttünk. Most várunk az eredményre, egy hónapon belül szokott lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!