Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Toefl nyelvvizsga felkészülés...

Toefl nyelvvizsga felkészülés egyedül/tanfolyammal/tanárral?

Figyelt kérdés

B2-es szinten vagyok, szóval télre, vagy max tavaszra sikerülne felhúznom tudásom annyira, hogy vizsgán is ezt a szintet elérjem, akár egyedüli felkészüléssel?

Tanárt, vagy tanfolyamot hol találhatnék?

2016. júl. 4. 16:51
 1/1 anonim ***** válasza:

Nem tudom aktuális-e még a kérdés, de hàtha hasznos lesz...

Szóval, én gimnázium 10. osztályban tettem le Euro C1 nyelvvizsgát - nyelvi speces osztály - utána két évig még bejártam angolra de különösebben nem erőltettem meg magam, az érettségit sem angolból tettem le. Ezek után az egyetemen nem tanultam angolt, persze a mindennapokban használ(gat)tam, olvasgattam angolul, meg internet stb., de célzottan nem tanultam semmit.

Ilyen "előélet" után döntöttem el, hogy kell nekem TOEFL külföldi továbbtanuláshoz. Én teljesen egyedül készültem a BSc utolsó félévében, szakdolgozat és egyéb apróságok mellett netes segédanyagok alapján kb. ket hónapot viszonylag intenzíven, és így az egyetem által előírt pontszámra sikerült úgy 10 pontot verni, hogy a Speakingnél még héna is voltam.

All in all, nem lehetetlen egyedül megoldani, önfegyelemmel es munkával minden lehetséges

2016. dec. 10. 10:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!