11-be megyek, jelenleg 2 nyelvet (angol, német) tanulok egyszerre. Érdemes lenne elkezdeni egy 3. at?
Szeretnék elkezdeni olaszul tanulni. De most megyek 11-be lesz a kis érettségi,faktok hasonlók. Utána 12, érettségi stb.
Érdemes lenne e most elkezdenek egy 3. nyelvet is? Nem lenne megterhelő? Félek hogy keverném.
Tapasztalatok? Vélemények?
Előre köszönöm:)
Keverni nem fogod, mert nagyon más, mint a másik kettő.
De érdemes azt is megfontolni, hogy miért tanulod ezeket a nyelveket? Mi a fontossági sorrend, mi a cél? Ha csak a suli 5-s, akkor persze, lazán. Ha épp nyelvvizsgára készülsz valamelyikből, akkor érdemes arra koncentrálni. Ha az olasz csak a hobbid lenne, akkor megint más, mint ha egy éven-másfél éven belül középfokú vizsgát akarsz belőle. Érted... attól függ :))))
Angolból és németből szeretnék nyelvvizsgát. (Ezek a suliban tanult nyelvek)
Olasz egyelőre csak hobbi lenne,de egyszer abból is jól lenne egy nyelvvizsga. Igazából tetszik a nyelv, és szeretnék is Olaszországban élni egy ideig. Olaszt külön tanárnál tanulnám,mert a suliban nincs rá lehetőség.
Köszönöm a választ:)
Szia! :) Én is angolt és németet tanulok suliban. 9. utáni nyáron nekiálltam franciát tanulni, mert nagyon kíváncsi voltam, milyen. Nem bántam meg, sőt... :) Ezzel lényegében a saját dolgomat könnyítettem meg a másik két nyelvben, ugyanis több olyan szót tanultam, ami később előjött vagy angolban vagy németben, így ott már gyerekjáték volt megjegyezni, ha a francia szóra gondoltam (pl. a német sich engagieren, recherchieren, das Ensemble és még sorolhatnám). Gondolom az olasztanulásnak is lehetnek hasonló előnyei. Keverni 100%, hogy nem fogod a nyelveket, ez nehogy elriasszon. És a legjobb, hogy annyit vállalsz be olaszból, amennyit csak szeretnél. Nincs rajtad nyomás a dolgozatok meg minden más miatt.
Én önállóan tanultam, mindössze egy nyelvkönyvem és egy szótáram volt, így olyan alapfok körüli szintre jutottam el egy év alatt. Azután sajnos abba kellett hagynom, mert készültem az angol közpfokúra, előrehozott érettségire, most készülök a német felsőfokúra, emellett jövőre érettségizem (bioszból meg kémiából emelt szinten...). Ez meg roppant időigényes, max 2-3 hetente egy-egy órát tudok rászánni szintentartásként. Viszont alig várom a 12. utáni nyarat, hogy újra normálisan tudjak haladni.
Én azt mondom, vágj bele nyugodtan, nem fogod megbánni. :)
Köszönöm a válaszokat:)
Sokat segítettek:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!