Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » 11-be megyek, jelenleg 2...

11-be megyek, jelenleg 2 nyelvet (angol, német) tanulok egyszerre. Érdemes lenne elkezdeni egy 3. at?

Figyelt kérdés

Szeretnék elkezdeni olaszul tanulni. De most megyek 11-be lesz a kis érettségi,faktok hasonlók. Utána 12, érettségi stb.

Érdemes lenne e most elkezdenek egy 3. nyelvet is? Nem lenne megterhelő? Félek hogy keverném.

Tapasztalatok? Vélemények?

Előre köszönöm:)

2016. júl. 4. 18:28
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Keverni nem fogod, mert nagyon más, mint a másik kettő.

De érdemes azt is megfontolni, hogy miért tanulod ezeket a nyelveket? Mi a fontossági sorrend, mi a cél? Ha csak a suli 5-s, akkor persze, lazán. Ha épp nyelvvizsgára készülsz valamelyikből, akkor érdemes arra koncentrálni. Ha az olasz csak a hobbid lenne, akkor megint más, mint ha egy éven-másfél éven belül középfokú vizsgát akarsz belőle. Érted... attól függ :))))

2016. júl. 4. 18:55
 2/12 A kérdező kommentje:

Angolból és németből szeretnék nyelvvizsgát. (Ezek a suliban tanult nyelvek)

Olasz egyelőre csak hobbi lenne,de egyszer abból is jól lenne egy nyelvvizsga. Igazából tetszik a nyelv, és szeretnék is Olaszországban élni egy ideig. Olaszt külön tanárnál tanulnám,mert a suliban nincs rá lehetőség.

Köszönöm a választ:)

2016. júl. 4. 19:28
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha bírod, mért ne? Most vagy a szellemi kapacitások tetőpontján. Még mindig ráérsz abbahagyni, ha mégse bírnád. De ez csak motiváció kérdése, az meg neked van.
2016. júl. 4. 22:13
 4/12 anonim ***** válasza:

Szia! :) Én is angolt és németet tanulok suliban. 9. utáni nyáron nekiálltam franciát tanulni, mert nagyon kíváncsi voltam, milyen. Nem bántam meg, sőt... :) Ezzel lényegében a saját dolgomat könnyítettem meg a másik két nyelvben, ugyanis több olyan szót tanultam, ami később előjött vagy angolban vagy németben, így ott már gyerekjáték volt megjegyezni, ha a francia szóra gondoltam (pl. a német sich engagieren, recherchieren, das Ensemble és még sorolhatnám). Gondolom az olasztanulásnak is lehetnek hasonló előnyei. Keverni 100%, hogy nem fogod a nyelveket, ez nehogy elriasszon. És a legjobb, hogy annyit vállalsz be olaszból, amennyit csak szeretnél. Nincs rajtad nyomás a dolgozatok meg minden más miatt.

Én önállóan tanultam, mindössze egy nyelvkönyvem és egy szótáram volt, így olyan alapfok körüli szintre jutottam el egy év alatt. Azután sajnos abba kellett hagynom, mert készültem az angol közpfokúra, előrehozott érettségire, most készülök a német felsőfokúra, emellett jövőre érettségizem (bioszból meg kémiából emelt szinten...). Ez meg roppant időigényes, max 2-3 hetente egy-egy órát tudok rászánni szintentartásként. Viszont alig várom a 12. utáni nyarat, hogy újra normálisan tudjak haladni.

Én azt mondom, vágj bele nyugodtan, nem fogod megbánni. :)

2016. júl. 4. 22:29
 5/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat:)

Sokat segítettek:))

2016. júl. 4. 23:13
 6/12 anonim ***** válasza:
19%
Már előbb érdemes lett volna elkezdeni. Minél fiatalabb korban a legjobb nyelvet tanulni.
2016. júl. 5. 10:27
 7/12 anonim ***** válasza:
23%
Ha nagyon szeretnéd és érzel motivációt akkor érdemes, de n nem ajánlanám. Két nyelvvizsga bőven elég egy egyetemhez. Viszont, ha ténylegesen beszélni, használni akarod a nyelvet, akkor még eggyel is nagyon sokat kell foglalkozni. Ha belegondolsz, magyarból is van rengeteg olyan szó amit nem tudsz és meg kell nézned az idegen szavak szótárában. Rengeteg idiómát, szabályt, szavakat, rendhagyó alakzatokat kell mindegyiknél megtanulni, nem csak a nyelvtant és már önmagában egy nyelvhez is több év szükségeltetik. Persze az Olasz tényleg nagyon szép, de én nem ajánlanám :) Az meg, hogy nem fogod keverni, nos... én a saját anyanyelvemet is kevertem két év anglia után és még most is néhány helyzetben előbb találok angol odaillő szót, mint magyart. :)
2016. júl. 5. 19:55
 8/12 anonim ***** válasza:
48%
Mondta valaki, hogy az egyetemhez akar nyelvet tudni? Nem! Az élethez akar nyelvet tudni, meg az élvezet kedvéért! És ha keveri? Na bumm. Majd kitisztul. Lomb Kató mondta (na te hetes, úgyse tudod, ki az), hogy a nyelv az egyetlen dolog, amit rosszul is érdemes tudni.
2016. júl. 5. 20:11
 9/12 anonim ***** válasza:
Szia! Én általánosba németet tanultam, és mellette magánba angolra jártam. Utána egy év kisebb szünet, mert kéttannyelvűbe mentem, spanyolba, így nagyon keményen nyomtuk elsőbe a spanyolt. Másodikba megcsináltam az angol középfokút, közbe jövőre én is érettségizek, így elvileg meglesz a spanyol felső, és most németből készülök a középfokúra. Szerintem simán megéri.. Csak a lényeg, hogy a többi se felejtődjön...mert nekem a németet át kellett előröl ismételnem, mivel vagy három év kimaradt..de akkor sincs vész, mert visszajön minden.. ! Nyugi! Csináld! Megéri! ;)
2016. júl. 29. 22:04
 10/12 anonim ***** válasza:
Na én hetes miért ne tudnám? Nem is ismersz.... mire fel vagy ilyen flegma? :) Anglisztikán végeztem az egyetemen egy másik idegennyelv minorral. Fogalmam sincs miért kell ennyire bunkónak lenni, amikor csak a véleményemet szerettem volna elmondani. Ha neked más van, én azt is elfogadom... te miért nem?
2016. júl. 30. 07:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!