Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Speciális tanfolyamok » Megbuktam Elsősegély vizsgából...

Megbuktam Elsősegély vizsgából nagyon rosszul érzem magam ez miatt mit tegyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

ma volt az elsősegély vizsgám ugye jogsihoz kell. Ujrakellet eleszteni meg tétel volt. az ujraélesztésemet megdicsérte de amikor a tételről kellet beszelni ott 1 dolog miatt megbuktatott. Az volt a tételem hogy 2 auto ütközött az egyik sofőr a kormányon fekszik a másik meg nem bir járni. Ugye ugy kezdtem hogy odamegyek ahhoz az emberhez aki a kormányon fekszik mindegy itt elmondtam a lényeget ezt is megdicsérte. Utánna mondtam neki hogy odamegyek a másik emberhez aki ugye nem tud járni megkérdezem mi a baja es modnja hogy eltört a lába. Na mondtam hogy rautek féle fogással kihuzom a kocsibol és lefektetem a földre. Aztán megkérdezte a vizsgásztató hogy mit csináljak a lábbal. Nem is értettem a kérdést. Mondom rögzitem mondta hogy nem mert ugy kell rakni hogy ne fájjon neki es ezért megbuktatott. Szerintetek én vagyok a szar vagy a vizsgabiztos volt szigorú?

júl. 8. 17:38
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Ő volt szigorú
júl. 8. 19:11
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Kell nekik a plusz pénz ezért minden szirszar miatt buktatnak.
júl. 8. 19:14
 3/8 A kérdező kommentje:
Az a baj hogy az én településemen csak ő vizsgásztat. Meg mondta hogy ne a kovi vizsgara jojjek mert megkell tanulnom de en a kovire akarok menni mert az jovohet hetfo.
júl. 8. 19:39
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nem egyértelmű a kérdés sem. Sérültet nem mozditunk,ha nincs életveszélyes körülmény. Volt a történeted szerint? Meg a törött láb is sok minden lehet. Combcsont törésnél nem mozgatunk, rögzítünk, csak támasztunk. De ez sem derül ki,hogy hol tört.

Mondjunk egy mentő kérdést feltehetett volna,vagy rávezethetett volna ha már addig minden jó volt.

júl. 8. 19:49
 5/8 A kérdező kommentje:
Hat csak annyi volt hogy a lába törött.
júl. 8. 19:58
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Engedd el, gyökér volt az a pénzéhes patkány... fuss neki mégegyszer, ez ne rontsa el a kedved, nem rólad bizonyítvány.

100-ból 99 esetben amúgyis 112 és mondja a diszpécser, mit csinálj, az egész elsősegély egy nagy baromság. Tudj újraéleszteni, nyomókötést csinálni (egy majom is tudna) és szevasz. Sok sikert kövire, fel a fejjel! (Én is vettem a jogsimat Borsodban.)

júl. 8. 20:09
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Gyökér volt. Ha már be tudsz mutatni egy újraélesztést onnantól hacsak valami nagyon nagy hülyeséget nem mondasz (pl gépjárműből kirepültet nem akarsz felcibálni a földről) onnantól laikus szinten véleményem szerint nem lenne szabad buktatni.

Egy ilyen balesetnél amúgyis az történik amit fentebb is írtak, hogy felhívod a 112-őt, a mentésirányító pedig mondani fogja lépésről lépésre, hogy mit csinálj.

Ezt a lábas dolgot nem értem. Mondjuk egyébként hacsak nincs veszélyeztető körülmény vagy olyan artériás vagy nagyobb vénás vérzés a lábán amihez nem férsz hozzá akkor itt a kimentés se szükséges véleményem szerint laikus szinten, mert a törött csontvégek, ahogy megmozdítod úgy megsérthetnek belül nagyobb ereket akár idegeket is és okozhatnak komolyabb belső vérzést vagy idegi károsodást. Ráadásul attól még, hogy eszméleténél és tudsz vele kommunikálni lehet gerincsérült is.

De akkor is egy köcsög volt.

júl. 9. 00:04
 8/8 anonim ***** válasza:
68%

Jó alapos volt. Nálam is egy hosszú tétel volt, belekérdezett mit nézek meg először aztán annyi. De hallottam aki utánam jött,hogy kérdezte felismeri e vérzést és milyen kötést rakna rá,nem kellett ellátni elméletben egy maroknyi embert. Őszintén szólva, kevés embert ismerek,aki bármilyen vérzéses, törött sérültet merne kezelni.

A mai világban telefonja van már egy óvodásnak is, ezer féle képen lehet segítséget kérni, nem is értem miért kell tudni a gerincsérültet vagy az amputáltat szakszerűen ellátni tudni.

júl. 9. 14:06

Kapcsolódó kérdések:

Hogyan lehettem ekkora barom? (Megbuktam elsősegély vizsgán.)

Nem voltak túl közvetlenek a vizsgabiztosok, de nem kell durvára gondolni. Először tétlet kellett húzni, ahol a sokk-fektetést és egy eszméltelen beteg kimentéséről kellett volna beszélnem. Ennek megörültem, mert viszonylag egyszerűek. A stabil jól ment, társammal...

Az elsősegély tanfolyamon könnyen megbuktatják az embert? (B kategóriás jogsi)

Mi a különbség az artériás nyomókötés és a vénás nyomókötés között?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!