Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Megéri külföldi egyetemen...

Twilight.fangirl kérdése:

Megéri külföldi egyetemen tanulni?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Nekem mindig is nagy álmom volt a külföldi egyetemen tanulás. Azonban nem tudom hogy tényleg megéri-e/jobb-e mint Magyarországon. Szerintetek ELTE vagy NYU?

márc. 30. 16:57
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

A nemzetközi egyetemi rangsorok alapján a New York University (NYU) jelentősen előrébb helyezkedik el a világranglistákon, mint az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE).

Míg az NYU stabilan a világ 100 legjobb egyeteme közé tartozik (gyakran az első 30-60 hely valamelyikén), addig az ELTE a világ legjobb 500-900 intézménye között szerepel, bár Magyarországon belül rendszerint vezető helyet foglal el.

AI

ápr. 19. 14:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Vannak olyan külföldi egyetemek ahol magyarul lehet tanulni egy adott szakot?

Vagy van egy nyár vagy egy fél év felzárkóztatás? Vagy ott már egy jó nyelvi szint kell? Fogorvosi szakok érdekelnének elsősorban de állatorvosi szakról is szívesen meghallgatnék pár véleményt. Előre is köszönöm a válaszokat

Mennyire nehéz egy külföldi egyetemen tanulni?

Mennyi időre van szükség kb mire belejön egy ember az idegen nyelven való tanulásba? Szerencsére már jól beszélem a nyelvet, felsőfokú nyelvvizsgám is van és sokat beszélgetek külföldiekkel, mégis félek hogy nehéz lesz tanulni egy másik nyelven főleg a szakszavak...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!