Élelmiszermérnökök/hallgatók, milyen szakirányt javasoltok?
Figyelt kérdés
SZIE ÉTK-ra járok (most már MATE) és már gondolkozom, hogy melyik szakirányt válasszam a későbbiekben. Az Állati es hűtő technológiák, a sör és szeszipar érdekel a legjobban, de a többit sem zárom ki. Azonban a német nyelvtudásom miatt nem tudom, melyikben helyezkedhetnék el majd a legkönnyebben. Akár külföldre is kimennék, német területre, csak kérdés, hogy mennyire nehéz az elhelyezkedési lehetőség ezzel a szakkal.2021. szept. 2. 11:49
1/1 anonim válasza:
A szakirány nem skatulyáz be egy adott területre, de ettől függetlenül ha tudod, hogy húsiparban akarsz dolgozni, akkor érdemes azt tanulni.
Magyarországon talán a tartós-állati-sör szakirányokkal lehet a legjobban elhelyezkedni, mivel ezekből a feldolgozó üzemekből van a legtöbb.
Elhelyezkedéssel kapcsolatban arra készülj fel, hogy 99%, hogy Pest 100 km-es vonzáskörzetén kívül van csak állás, azon belül elvétve (nem ideértve pl. az ilyen minőségügyeseket az aldinál vagy hasonló multiknál, de ez ugye nem konkrétan üzemi munka). A fizetés kezdőként nevetséges lesz, de ha jó vagy és van 2-3 év tapasztalat, akkor már lehet jól fizető állásokat is megcsípni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!