Villamosmérnöki szakra fizikát vagy informatikát tanuljak a matek mellett?
Figyelt kérdés
Lassan faktot kell választanom az utolsó 2 középiskolai évre, a matek mellett ugyanúgy elfogadják a fizika és az infó érettségit a felvételin (elég egy emelt szintű érettségi a ponthatár miatt, matekból emelteznék). Mennyire érdemes a fizikát tanulni fakton? Infóból egy középszintűhöz fakt sem kell, tehát ha abból érettségiznék akkor matek-töri faktra mennék. Az utóbbi esetben hátrányban lennék az egyetemen a fizikát illetően?máj. 10. 17:44
2/6 anonim 

válasza:

Az biztos, hogy jól jön, ha kezdetnek fizikából (azon belül is klasszikus fizikából, s azon belül "elektromosságtan és mágnességtanból") képben vagy.
Másfelől, marad még szabad vegyértéked érdemes lehet kicsit beletanulni a C (esetleg C++) nyelvbe, mert amennyire tudom, beágyazott rendszerek programozásával (pl C - ben) könnyen összefuthatsz egy villamosmérnökin.
3/6 anonim 

válasza:

2 - es vagyok: javítás: "másfelől, HA marad"
5/6 anonim 

válasza:

Infot ajánlom, nálunk Óbudán az volt a fejezös tárgy, a fizikát simán bevágod, de a programozásra át kell àllni fejben, ha van energiád mind a kettöt gyalorold, de én tényleg az infot ajánlom, mint pár éve végzett Kandós.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2022, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!