Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » ⛔️SOS⛔️ Hogy lenne legyorsabb...

⛔️SOS⛔️ Hogy lenne legyorsabb az érettségi számomra?

Figyelt kérdés
16 éves vagyok, 10. Osztályos 5 éves fodrász szakon, alapból 12. Osztályban érettsegizek majd de hivatalos az érettségim majd csak 13. Ba lenne amikor a szakma részét is elvégzem az iskolának, a kérdés az az hogy mi a leggyorsabb módja az érettségi meg szerzésének? Nem kell szakma! El mehetnék egy 2 éves iskolába ahol adnak érettségit, vagy van ennél gyorsabb folyamat? Pénz nem számít.

#tanulás #érettségi #Intenziv érettségi
dec. 11. 13:25
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha a 10 osztályod megvan, akkor bárhol leteheted a maradék két évedet, akár estin is, ha elmúltál 16. Van ahol estin egy év alatt megvan a két év, és mehetsz érettségizni. Ezeknek az árát nem tudom, de szerintem fizetősek.

Ha tényleg nem izgatja a szüleidet a pénz, akkor nem tudom hol laksz, de keress rá a Magister magánsulira. Felnőttek érettségiztetésével foglalkoznak, és állítólag mindenki átmegy, úgy csinálják(sok ismerősöm mondta ezt, én nem jártam oda). Bár érettségin sok szabály van, nem lehet bent szakos tanár írásbelin, stb. Szóval tényleg nem tudom, hogy csinálják, de ki tudja. Állítólag a pénz miatt mindenkit átrugdalnak.

dec. 11. 13:35
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm ránézek.

UI: nem a szüleimnek nekem lesz sok pénzem pár héten bellül, megyek ki amerikába navy SEAL-nek és ehez kell az érettségi köszönöm válaszod 🤝🫡

dec. 11. 13:47
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Max tengerészgyalogosnak mész, aztán pár év szolgálat és folyamatos képzés után ha nagy szerencséd van, szuper elégedettek veled, esetleg bekerülhetsz valamiféle elit csap-ba. Ha nem valami beugratásnak leszel a hiszékeny áldozata.
dec. 11. 19:56
 4/6 SZTANN ***** válasza:
100%

Azért abban biztos lehetsz, hogy 18 éves kor alatt az érettségit megszerezni csak kivételes zsenik esetében lehet.

Ha még csak 16 vagy, akkor ebben a tanévben még nem mehetsz át felnőttoktatásba, majd jövőre.

Akkor felvesznek estire, ahol a hátralévő 2 évet 2 év alatt elvégezheted, vagyis akkor érettségizhetsz. Ha tanulsz éjjel-nappal, előre hozott osztályozó vizsgákkal, kivételesen 1 évbe sűrítheted ezt a 2 évet, és utána jelentkezhetsz érettségire.

Ha az amerikai munkának feltétele az érettségi, akkor nyugodtan értelmezd úgy, hogy ott is legalább 18 éves a korhatár.

dec. 12. 10:03
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Hagyjátok, el van varázsolva...pár hét múlva ő 16 évesen, megy ki amerikai munkára, egyedül. 😂😂😂 16 évesen korlátozottan vagy cselekvőképes a magyar Ptk. szerint. De a legtöbb országban szintén így van ez. Amerikában pedig annak a korhatára, hogy teljesen jogod lehessen mindenhez, mint bárki másnak, tehát teljes cselekvőképességgel rendelkezz az 21 év. 16 évesen max valami kínaihoz mehetsz dolgozni, gyermekmunkára, napi 1 dollárért, egy koszos pincébe, és lehetsz rabszolga, de törvényesen 100%, hogy 16 évesen még itthon sem végezhetsz bármilyen munkát, nem hogy Amerikában.

Ugye tudod amúgy, hogy oda megindulni is kell pénz? Vízum, útlevél, repjegy, szállás, mind nagyon húzós összegek. Ráadásul bárkinek csak úgy nem adnak munkát. Aki bemegy oda az max turista vízumot kap, és munkavállalásit nem osztogatnak csak úgy, pláne nem 16 éves gyerekeknek. Turista vízummal meg nem vállalhatsz munkát, mert egyből visznek is el, ha kiderül, aztán toloncolnak haza. Rosszabb esetben súlyos pénzbüntetést is kapsz, meg ideiglenes kitiltást az országból.

Munkavállalói vízumot meg 0 szakmával, 0 szakmai tudással, érettségi nélkül, 16 évesen meg 1000%, hogy nem fogsz kapni.

Sőt én úgy tudom, hogy gimis Erasmuson sem lehet az USA-t választani, mint opciót.

Szóval ez a dolog több sebből vérzik.

dec. 12. 11:16
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
El sem olvastam a hisztérikádat, amit írtál nekem privátban, hanem egyből tiltottalak, de annyit mondhatok, hogy ilyen modorral nem sokáig fogod húzni a seregnél, pláne nem Amerikában, ami max neked csak álom marad. 😂😂😂 De nyugi, mert a kiképzés legalább az ilyeneket, mint te egy kicsit helyre teszi. Sokan nagymellénnyel indulnak, aztán már első nap észbekapnak, hogy ez nem az ovi, és itt max annyi szavad van, hogy ,,Parancs, értettem". Javaslom kezdjél itthon, egy ÖKSZ programmal, aztán majd legalább jól rendbe raknak ott már az első pár hétben...Aztán majd sírva fogsz haza rohanni. 😂
dec. 22. 11:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!