Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Matematika fakultáció mellé...

Matematika fakultáció mellé melyik másik reál tantárgy a legjobb manapság? Fizika, számítástechnika vagy kémia?

Figyelt kérdés

Én az emelt matematika és az emelt történelem fakultáció mellé felvettem még az emelt fizika faktot is. Sokat vacilláltam a fentiek közül, mivel nem tudtam, hogy melyik érné meg legjobban. Végül azért döntöttem a fizika mellett, mert úgy gondoltam, hogy az kb. minden reál területen az orvosit leszámítva kb. alap vagy legalábbis egy jelentős rész fizika. A vegyészmérnöknél nyilván a kémia ami még nagyon fontos, de a fizika ott sem kerülhető meg. A technológiai, informatikai területeknél nyilván fontos az informatika a programozás miatt, de a fizika ott sem kerülhető meg (lásd: Neumann János, a világ valaha volt talán egyik legnagyobb informatikusa, számítógéptudósa szintén matematikus és fizikus volt, ahogy kb. minden korai programozó innen indult). Úgy éreztem, hogy amíg a kémia, infó, de még a földrajz is egyes területek felé korlátoz be eléggé, addig a fizika az kb. mindenhova kell valamilyen szinten, ezért ezzel nyitott előttem több dolog, pláne, hogy még nem tudom, hogy hova akarok továbbtanulni.

Mit gondoltok? Jól döntöttem?

Szerintetek mi éri meg manapság a legjobban?

Mondjuk, ha rosszul döntöttem, akkor már késő, már rég ráfáztam, mert már félév eltelt lassan, azóta nem váltottam, meg amúgy szeretem is.

Infóból, földrajzból, meg kémiából valószínűleg fogok középszinten érettségizni idén előrehozottan, plusz érdekelnek is, szóval az sem lesz, hogy halván lila kunsztom ne lenne a dologról, ha odakerülök az egyetemre. Előbbi kettőből ráadásul középszintű fakthoz hasonló érettségi felkészítőm is van.

Ja, nyelvet ne írjátok, mert egyrészt nyelvi tagozaton vagyok, másrészt tudom, hogy nem túl sokat ér még emellé a fakt, egy jó magánnyelvtanár sokkal jobb, aki csak velem foglalkozik.

jan. 16. 20:48
 1/7 anonim ***** válasza:
54%
Ezt helyetted senki sem tudhatja megállapítani. Ennek a kérdésnek nincs így értelme. Szuverén.
jan. 16. 20:51
 2/7 A kérdező kommentje:

#1.

Tanulási lehetőségek szempontjából kérdeztem. Nyilván egyéni preferencia és személyiség kérdése, hogy pontosan ki mit és mennyire szeret.

Nálam ez a kérdés alapvetően eldöntetlen. Emiatt is kérdeztem "haszonelvűség" szempontjából.

jan. 16. 20:53
 3/7 anonim ***** válasza:

Az a jó, ha már tudod legalább közelítőleg, hogy mi akarsz lenni. Akor lehet eldönteni.

Mondjuk az egyetemen akkorát ugrik a tanulnivalók mennyisége, hogy nem is az emelt minéműsége számít, hanem az út maga. Az eltökéltség, az igyekezet, a ráfordított idő jó beosztása, stb. A skillek, amit egy jó emeltre való felkészülés során megszerzel.

jan. 17. 15:42
 4/7 A kérdező kommentje:

#3.

Minket fakton intenzíven készítenek az egyetemre. Sokkal többet tanulunk, mint a közepesek mindből, sokkal több dolgozat, sokkal nagyobb anyagok, sokkal nehezebb témák stb. Nyilván nem annyi, mint egyetemen, de valahol a kettő között.

Amúgy a kizárásos alapú eszmefuttatásom mennyire állja meg a helyét? Vagy úgy helytelen, ahogy van?

jan. 17. 19:42
 5/7 anonim ***** válasza:
54%
Mi éri meg manapság a legjobban ? Nehéz kérdés. Még mérnöki szakok között is baromi nagyok a különbségek fizetéseket tekintve. Kereshet egy mérnök 300 ezret ( valami állami hivatali helyen ) de millió felett is. Legjobban fizetett mérnök szakok sztem az informatika, villamos és mechstronikai szakmák. Ezek után meg3még a gépészet. Az ilyen környezet, epitesz, vegyész, agrár meg ilyen mérnöki szakmák sok esetben jóval kevesebbet fizetnek. Pedig azok sem feltétlenül egyszerűbben, kisebb rájuk a kereslet illetve azon iparágak így adnak fizetést. Az általam ajánlott mérnök szakokhoz a matek fakt jó alap. Marha sokat segít ha tudsz derivalni, integrálni, hatarerteket számítani egyetem kezdetekor. Fizikát vagy informatikát tenném be mellé párnak.
jan. 18. 08:28
 6/7 anonim ***** válasza:
Emelt matek, fizika, töri? Ezekkel kb minden irányba el tudsz menni, tiszteletem, én örülök ha le tudom tenni a matek emeltet a töri mellett.
jan. 18. 15:34
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Én másodéves vagyok vegyészmérnökin, és mindenképpen ajánlom, mert egyszerre kapunk elmélyült tudományos ismereteket kémiából, fizikából, és matematikából, valamint gyakorlati ismereteket, így a versenyszférában, és kutatóként is el lehet helyezkedni.
jan. 30. 18:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!