Milyen szakra jelentkezzek?

Figyelt kérdés

Nagyon szeretem a matematikát, illetve jó is vagyok benne, emelten érettségizem.

Milyen egyetemi szakot jelöljek meg?

Ezeket gondoltam: programtervező informatikus, gazdaságinformatikus, pénzügy és számvitel.

Eddig csak C-ben, illetve Phytonban programoztam, nem tudom az mennyire hátrány és mennyire lennék lemaradva a többi elsőévessel szemben.

Illetve sokaktól hallom, hogy recesszió van, és az infós diplomákkal nehéz munkát találni. Nem tudom 3 év múlva, ha elvégezném mi lenne várható, viszont próbálom úgy felfogni hogy olyat válasszak ami valóban érdekel, ne csak a pénzre menjek mert úgy hamar kiesek. Ti mit gondoltok, melyiket válasszam?

febr. 4. 18:18
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Tanulj matematikát, képezd magad adattudományra.
febr. 4. 18:28
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom hogy hol laksz, de ha Budapestre szeretnél jönni, akkor elég jó ötlet az ELTE matematika BSc. Most új rendszerben megy az oktatás, van egy mindenkinek közös rész, a többiben pedig válogathatsz minorok, és majorok közül. Felvehetsz mondjuk informatika és számítógéptudomány + modellezés majort, és mellé még minorokat (pl. alkalmazott analízis, diszkrét matek és optimalizálás, valszám stb.). Így kapsz egy nagyon erős matematikai és informatikai hátteret, és a gazdasági alapokkal is tisztában leszel. Ezzel már önmagában el lehet helyezkedni, de ha tovább mész mesterszakra, elmehetsz alkalmazott matematikusnak, biztosítási és pénzügyi matematikára (ekkor a végzettséged: közgazdász-matematikus), de ha mégiscsak jobban érdekel az informatika, programtervező informatikus MSc-re is tudsz menni ilyen végzettséggel, és mindhárommal jól fizető, biztos állás, és kiváló munkakörülmények várnak.
febr. 4. 18:52
 3/4 anonim ***** válasza:
17%
Nem tudom miért akar mindenki Magyarországon tanulni, szerintem sokkal jobb ötlet külföldön tanulni
febr. 4. 22:59
 4/4 anonim ***** válasza:
Nincs pénzük külföldre menni.
febr. 5. 15:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!