Megéri elkezdeni logopédusnak tanulni, 30-hoz közel?
Figyelt kérdés
Van már egy diplomám, teljesen más terület és szakma (mérnök), amiben el is helyezkedtem az egyetem után rögtön, de valahogy úgy érzem/éreztem, nem feltétlenül ez az én utam. Hamar megszülettek a gyermekeim is, mert fiatalon szerettem volna édesanya lenni, a körülmények is adottak voltak, és ahogy nőnek, egyre jobban foglalkoztat a gyógypedagógián belül is a logopédia, mint szakma, úgy érzem szívesen foglalkoznék ezzel.
Hamarosan 30 éves leszek, mindenképpen levelezőn végezném el az iskolát, de kicsit bizonytalan vagyok, szeretnék tapasztalatokat kérni, hogy egyébként mennyire érné meg ebbe belevágni, mennyire lehet vele elhelyezkedni, milyen a fizetés,
Stb, minden érdekelne. Ha számít, Nyugat-Magyarországon élünk.
Köszönöm szépen előre is!
márc. 6. 12:43
1/2 anonim 

válasza:

Nekem nem. De ha te ebben szeretnél dolgozni, akkor igen.
2/2 anonim 

válasza:

szia! mivel a logopédiára előzetes alkalmassági felmérés útján lehet bekerülni, érdemes tájékozódni, hogy milyen a beszéded minősége -- ez azonban megtévesztő, mert ezeken az alkalmasságikon nem kizárólag a beszédet vizsgálják, hanem az alaphang képzését, a nyelés minőségét, a fogsort, a légzéstechnikát stb. is. én 29 vagyok, a 2. félévemet kezdtem a Bárczin, és mivel ebben szeretnék dolgozni, nekem megéri még a nyelvész mesterdiplomámra ráépíteni ezt a tudást. a körülmények tekintetében te tudsz mérlegelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!