Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Vegyészmérnöki mennyire...

Vegyészmérnöki mennyire nehéz, ha előtte még nem tanultam kémiát?

Figyelt kérdés

ápr. 26. 20:23
 1/7 anonim ***** válasza:
73%

Hogy hogy nem tanult kémiát?

Az középsulis tananyag!

Amúgy kb. esélytelen!

Én emelt kémiával mentem vegyész képzésre, és nem volt nehéz az elsö 2-3 félév. Akik olközéppel, azok már szívtak...

Ha nincs egy jó alapismereted, még az ilyen alapozó általános kémia kurzust sem fogod megcsinálni!

ápr. 26. 20:51
 2/7 anonim ***** válasza:
86%
Honnan tudja valaki hogy vegyesz akar lenni ha sose tanult kemiat? Majd ott kiderul hogy bejon-e vagy mi?
ápr. 26. 22:25
 3/7 anonim ***** válasza:
40%
A középiskolás kémia anyag nem egy világvége. Egy hónap alatt simán meg lehet tanulni, ha foglalkozik vele rendesen az ember. A többit meg majd megtanulja az egyetemen, ha még érdekli.
ápr. 30. 07:37
 4/7 anonim válasza:

Alap szintű kémia tudás nélkül nehéz.

De..ha sosem tanultál kémiát, honnan tudod hogy vegyész akarsz lenni?

Mi van ha ott jössz rá hogy nem fogod szeretni, és tévedés volt?

A kémia, fizika, atek, és az ezzel kapcsolatos mérnöki szakok

(villamos, vegyész,műszeres (PLC, DCS stb) mérnöki szakok nem könnyűek,

akik nem tanultak ilyesmit sosem az első években kínlódni fognak.

De nincs lehetetlen

máj. 3. 22:09
 5/7 anonim ***** válasza:
Valóban nincs lehetetlen, de 0 tudással jönni necces. Nálunk van egy bevezető kémiának nevezett tantárgy első félévben, viszont itt sem a 0-ról kezdik :c
máj. 5. 00:38
 6/7 anonim válasza:
Csak 2 évet tanultam kémiát középiskolában, de nekem nem volt vészes az ottani kémia. Mindenképp kell azonban némi előképzettség, ez lehet akár általános iskolásis,de legyen, mert nulláról tényleg durva ! Azonban számomra inkább a matek és a fizikai kémia volt a kemény.
máj. 5. 13:21
 7/7 anonim ***** válasza:
54%
Vegyészmérnöki elvégzése előzetes kémia tudás nélkül nehéz, de ha nem tanultál kémiát akkor honnan tudod hogy vegyészmérnök akarsz lenni?
máj. 6. 23:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!