Egyetem? Érettségi 2025

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Kicsit elvagyok keseredve, mert nem úgy alakultak az érettségiim ahogy elterveztem.

Holnap lesz még egy emelt angol illetve jövő héten egy természettudományból középszinten.

A mai után elment a kedvem az élettől, lelkileg nem vagyok jól.

Minden álmom, hogy felvegyenek egyetemre ( ezért is választottam a törit emelt szinten az angol mellé hogy több pontot tudjak magammal vinni) , de sajnos nem lett jó :((.

Szerintetek van rá esély, hogy a ponthatárokat lejjebb viszik? 380-at kéne szereznem kb

máj. 7. 16:09
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Meglesz. Nyugi!

Ha netán mégsem, csinálsz egy dolgozós, utazós évet, és újaírod jövőre azt, ami nem lett elég jó.

máj. 7. 17:03
 2/8 A kérdező kommentje:

Matekom is nagyon szar lett meg a töri is. A magyar viszont jó lett.

A holnapi angol szeretném kimaxolni .

De mégis ingerel hogy ennyi tanulással írtam ilyen szart. Tényleg nagyon rossz lett😭

máj. 7. 17:13
 3/8 anonim ***** válasza:
92%

"nem úgy alakultak az érettségiim ahogy elterveztem"

Még épp csak elkezdődtek! Szóbelik is lesznek!

Ha meg nem sikerül olyan jól, akkor sincs vége a világnak! Még jót is fog tenni, ha egy évet munkával töltesz, hidd el!

máj. 7. 17:38
 4/8 A kérdező kommentje:

Mindenképpen szeretném a szóbeliket kimaxolni. Főleg az emelt törit ( esetleg valaki tudja, hogy hány %-ot dobna).

Dolgozni egyetem mellett is terveztem. De valóban jót tenne ha mégis nem úgy alakul. Ennek ellenére nagyon reménykedem, hogy sikerül elérnem a célom.

Mindenesetre nagyon szépen köszönöm a válaszokat! :)

máj. 7. 18:05
 5/8 anonim ***** válasza:
9%

"esetleg valaki tudja, hogy hány %-ot dobna"

Ennyire nem megy a matek, hogy a százalékszámítás is homály? Akkor ne reménykedj, inkább munkára készülj eleve.

máj. 7. 18:16
 6/8 anonim ***** válasza:
91%

"Szerintetek van rá esély, hogy a ponthatárokat lejjebb viszik?"

A legtöbb szakon nem viszik őket sehova. A ponthatár a legutolsóként felvett ember pontszámától függ. Ha egy szakon 100 hely van, és a 100.-ként felvett embernek 400 pontja van, akkor 400 lesz a ponthatár.

máj. 8. 08:15
 7/8 anonim ***** válasza:
13%
A pontcsökkenés nem túl valószínű, főleg, hogy évről évre egyre kevesebb az állami férőhely. De nem mindegy milyen szakról van szó. Mert ha valami 280 ponthatáros mérnökiről, az nem igazán változik. De pl egy orvosi erősen emelkedhet meg a gazdasági szakok is fognak, mivel most kerülnek ki a technikumosok, akik a szakmai vizsgájukat tudják négyszerezni. Tehát ott fix erős növekedés lesz.
máj. 9. 18:31
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Én is full szãr érettségit írtam anno rengeteg tanulással, aztán mégis lett két diplomám, szóval ne mondj még le a jövődről :D
tegnapelőtt 07:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!