Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Lehetséges lenne májusra...

Lehetséges lenne májusra felkészülnöm az emelt szintű kémia érettségire?

Figyelt kérdés
12.-es vagyok, matek, és biológia fakton, sokáig a biomérnöki szak volt a célom. Viszont az utóbbi 4-5 hónapban már kezdtem megkérdőjelezni, hogy tényleg ez-e az én utam. És arra jutottam, hogy nem. De nem igazán tudtam, hogy akkor mit is tanuljak, ha nem ezt. Nagyjából 5 hete találkoztam egy gyógyszerész szakkal foglalkozó cikkel, és azóta kb. mindent elolvastam a szakról, ami elérhető, és arra jutottam, hogy ezt szeretném tanulni, és gyógyszerész szeretnék lenni. Viszont oda nem mehetek emelt matek- emelt biosszal. A kérdés, hogy májusra fel tudok-e készülni az emelt kémiára? 10.-ig szerettem a kémiát, mindig ötös voltam belőle, de azóta nem foglalkoztam vele, csak a biosszal kapcsolatos területekkel, így azt lehet mondani, hogy a biokémiával, szerves kémiával valamennyire képben vagyok, de nem az emelt kémia szintjén, a többi területből max az alapjaim vannak meg. Viszont előny lehet, hogy erős a matekos, számolási hátterem, és tudom, hogy sokaknak pont ez okoz gondot a kémia érettségin. Szerintetek mennyi esélyem van májusra felkészülni? Minden energiám beletenném, magántanárhoz is mennék.

nov. 28. 21:36
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Elvi lehetőség van rá, hogy összejöjjön, de ez nagyban függ a képességeidtől, a szorgalmadtól, az időbeosztásodtól, és hogy jelenleg konkrétan hol tartasz. Nem lesz egyszerű, de nem is lehetetlen. Hará!
nov. 28. 22:44
 2/3 anonim ***** válasza:
54%
En azt javaslom, hogy rendezd magadban ezeket a dolgokat, hogy tenylegesen mit szeretnel. En ugy latom, hogy ez a biomernoki kepzes sem volt eros labakon. Ugyanis aki tenylegesen tudja, hogy mirol szol a biomernoki kepzes, az nem matek-biologia fakttal akar odamenni, hanem matek-kemiaval.
nov. 29. 01:37
 3/3 A kérdező kommentje:

#2 Alapvetően erős lábakon volt, egészségvédelemre akartam specializálódni, már kb. 5 éve tudom hogy valamilyen egészségüggyel kapcsolatos területen szeretnék dolgozni. Most itt nem fejteném ki részletesen, hogy végül miért döntöttem úgy, váltok, de lényegében nem magával a szakkal, hanem a végzés utáni kilátásokkal, és munkalehetőségekkel volt problémám.

Amúgy eredetileg matek-kémia-biosz faktra akartam menni, és kémia-bioszból emeltezni, a tanáraim azt mondták, hogy ez megfelelő kombináció lehet, és mivel jó tanuló vagyok, nem lesz vele gondom. Viszont a jelentkezők alacsony száma (7-en mentünk volna) miatt végül nem indult kémia fakt. Emiatt változott a terv, arra készültem, hogy csinálok egy nagyon erős emelt matek- emelt bioszt, a suli mellett a nyelvtanulásra koncentrálok (meg is lett az eredménye, C1 angol, és B2 német nyelvvizsgám van), és majd az egyetem előtti nyáron egy tanárral készülök kémiából, elsősorban a biomérnöki képzés első féléveiben előkerülő részekre.

nov. 29. 13:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!