Konduktorként milyen továbbtanulási irányt érdemes választani (El vagyok bizonytalanodva)?
Idén végzek konduktor szakon a Semmelweis Egyetem-en, és jelenleg elég bizonytalan vagyok, merre induljak tovább.
Alapvetően szeretek emberekkel foglalkozni és segíteni, ezért nem érzem rossz választásnak a szakot, viszont most több irány is érdekel, és nehéz dönteni.
Jelentkeztem három mesterképzésre:
* neurorehabilitáció (Semmelweis)
* neveléstudomány (Eötvös Loránd Tudományegyetem)
* szociális munka (Semmelweis)
Emellett érdekelnek különböző pszichológiai/terápiás képzések is (pl. családterápia, önismereti irányok), akár olyanok is, amelyek mesterképzésre épülnek. Az sem kizárt számomra, hogy később doktori (PhD) képzésben gondolkodjak.
Ami még fontos:
* hosszabb távon külföldi munkavállalást is el tudok képzelni
* nem zárkózom el attól sem, hogy akár irodai jellegű munkát végezzek
* szeretnék olyan irányt találni, ami segítő jellegű, de anyagilag is biztos megélhetést nyújt
A kérdéseim:
* Konduktor végzettséggel milyen irányok lehetnek reálisak (akár külföldön is)?
* A fenti mesterképzések közül melyik adhat több lehetőséget hosszú távon?
* Mennyire reális terápiás képzések felé menni ilyen háttérrel?
* Van olyan út, ahol később PhD vagy specializáltabb szakmai irány is elérhető?
* Tudtok olyan területet, ahol a segítő attitűd és akár egy „irodaibb” munka is kombinálható?
Kicsit úgy érzem, hogy egy nagy labirintusban vagyok, ezért minden tapasztalatot, tanácsot szívesen fogadok.

válasza:

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Adminisztratív munkakörben szeretnék dolgozni,iroda vagy eü recepció aki időpontokat ad nem tudom ehhez milyen tanfolyamot lenne érdemes elvégeznem? Gondolkodtam gyógyászati segédeszköz forgalmazó képzésen is,de szerintem ezzel nem igazán lehet elhelyezkedni.
Felvettek esetmenedzsernek, de 5 éven belül el kell végezzek valamilyen képzést az alábbiak közül: felsőfokú szociális szakképzettség, okleveles pszichológus, pszichopedagógus, mentálhigiénés szakképzettség, gyermekvédelmi pszichopatrónus, viselkedéselemző,...
Egy közgazdász szakot néztem ki, mindenesetre tetszik. Kérdés, hogy érdemes e elvégezni, mert borsos ára lévén bizony, ez meggondolandó!
Történészként végeztem (mindig is ez érdekelt), de nem dolgozom benne. katona vagyok, 9 éve. 6 évig voltam "harcoló" (semmi háború, nyugi, 2 laza misszió), most egy nyugis irodai beosztásom van. viszont szeretnék érteni valamihez, mármint gyakorlati, jól hasznosítható...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!