Biztosítási és pénzügyi matematika MSc?
Sziasztok!
Annyi lenne a kérdésem, hogy akik erre a szakra mentek (vagy ismernek olyat akik erre mentek), milyen tapasztalataik vannak?
Mire kell számítani a képzés alatt és a felvételin?
A felvételire hogy a legérdemesebb készülni?
Megéri elvégezni, és ha igen, akkor milyen gyors vele az elhelyezkedés?
Nekem túlságosan nincs nagy gondom a komoly matekkal, kihívásként tekintek rá és egyáltalán nem riaszt el, maximum annyi nehezítés lenne számomra, hogy informatikai irányból jövök, viszont kedves nekem annyira ez a téma, hogy örömmel beleölöm az időt amennyire szükséges.
Köszönöm!

válasza:Kapcsolódó kérdések:
El lehet vele helyezkedni külföldön is ezzel a diplomával, vagy inkább egy alkalmazott matematikus mesterképzést ajánlotok?
Vidéki egyetem matematika alapszakáról szeretnék erre menni. Már nagyon sok nyílt napos videót megnéztem róla, utánaolvastam, de esetleg aki jelenleg ezen a szakon tanul, vagy itt végzett, tudna mesélni bővebben? Valamint tényleg olyan könnyű vele az elhelyezkedés? A...
A következő félévben kell jelentkeznem mesterképzésre, és a BPM tűnik a legszimpatikusabbnak. A problémám az, hogy gazdálkodási és menedzsment alapszakon vagyok, és hát az itt oktatott analízis és valszám nem valami nagy durranás, és félek, hogy kevés lenne. Ugyan...
Melyik mestert választanátok matematika alappal és miért?
Örülnék, ha megosztanátok a tapasztalataitokat, melyiket nehezebb elvégezni, melyikkel milyen lehetőségek vannak. (Aktuárius és Kvantitatív pénzügyi specializációkra gondolok)
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!