Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hogyan tudnék többletpontokat...

Hogyan tudnék többletpontokat szerezni az egyetemi felvételihez?

Figyelt kérdés

Nem tudom jól számoltam-e, de a kalkulátor 221 pontot ír.

Arra gondoltam, megcsinálok 2 középszintű nyelvvizsgát, az 50 pont: máris 271 pontnál vagyok.

De valahogy 350 felé kellene menni.

Mit tanácsoltok?

jún. 30. 22:39
1 2 3 4
 1/40 A kérdező kommentje:

Amúgy a biológia kar érdekelne...

Nem hinném, hogy elkezdeném. De azért nem lenne rossz, ha 350 pontom lenne, ki tudja, mit hoz az élet.

jún. 30. 22:41
 2/40 anonim ***** válasza:
85%
Pl megírod normálisan az érettségit
júl. 1. 00:31
 3/40 A kérdező kommentje:
De mennyi érettségit kellene megírnom ahhoz, hogy 350 pontot szerezzek?
júl. 1. 00:53
 4/40 A kérdező kommentje:

Pont ez a kérdés.

Csináljak egy emelt 70%-os bioszt meg egy 90%-os emelt törit?

Nem vágom ezt a témát.

júl. 1. 00:54
 5/40 anonim ***** válasza:
89%

Milyen biológia kar? Ilyen nem létezik.

Két érettségit kell jól megírni ahhoz. Hogy pontosan mire mit jár, azt így láttatlanul nem lehet megmondani.

júl. 1. 09:13
 6/40 A kérdező kommentje:

Ez egy nagyon bizonytalan valami akkor, ha pontosan ki se lehet számolni.

A Gemini egyébként azt mondta, hogy ha a német és angol B2 nyelvvizsga mellé csinálnék egy 90%-os emelt bioszt, megközelíteném a 400 pontot. 50%-os emelt biosszal a 350 pontot.

Amugy meg mi az, hogy nem létezik biológia kar?

Akkor hogy hívják azt a valamit???

júl. 1. 09:59
 7/40 anonim ***** válasza:
100%

Nem sértésből, de ha most 221 pontod van, nem hiszem hogy csak úgy 90%-os emelt törit, bioszt meg 2 nyelvvizsgát meg tudnál csinálni, mert az kéne a pontszámhoz.

Először is döntsd el hogy melyik egyetem melyik szakára akarsz menni, mert akkor lehet egyáltalán tudni, hogy az adott helyen milyen érettségit fogadnak el, vagy mennyi pontot adnak nyelvvizsgára.

"Amugy meg mi az, hogy nem létezik biológia kar?

Akkor hogy hívják azt a valamit???

"

Úgy, hogy egyik egyetemen sincs biológia kar Magyarországon. Biológia szak létezik, ami általában a természettudományi karon indul.

júl. 1. 10:19
 8/40 A kérdező kommentje:

"Nem sértésből, de ha most 221 pontod van, nem hiszem hogy csak úgy 90%-os emelt törit, bioszt meg 2 nyelvvizsgát meg tudnál csinálni, mert az kéne a pontszámhoz."

Nem sértésből, de ettől függetlenül megsértettél. Te nem tudod, hogy milyen nehéz körülmények közt tanultam. Ennél én többre vagyok képes.

És nem akarok egyik egyetem karára sem menni. Csak a pontokat akarom megszerezni, hogy meglegyen, mert talán még jól jöhet.

júl. 1. 10:24
 9/40 A kérdező kommentje:

"Biológia szak létezik, ami általában a természettudományi karon indul."

Más meg azt mondta, hogy "szak" nem létezik, ezért kerültem ezt a szót.

júl. 1. 10:25
 10/40 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem akarsz egyetemre menni, akkor egyelőre ne érettségizz újra. Csak, ha konkrét szak és egyetem érdekel. Ahhoz képest kell a pontokat megszerezni.
júl. 1. 11:44
1 2 3 4

További kérdések:

Földrajz-történelem tanári. Melyik egyetemet válasszam?

Jövőre végzek gimnáziumban, és földrajz-történelem tanárnak készülök, de nem tudom melyik egyetemet válasszam - melyik lenne a legjobb döntés. Ami leginkább szóba jöhet: ELTE, DE, EKKE és esetleg az NKE. Az ELTE és a Debreceni Egyetem vetekedik az első helyért, de...

Melyik fakultációt vegyem fel?

Sziasztok! Jövőre kezdem a 11. osztályt, és fakultációválasztás előtt állok. Semmiből se vagyok igazán rossz, de igazán egyik tárgy se érdekel, maximum a digitális kultúra. A sulimban vannak "nagyfaktok" amikből 1-et kötelező felvenni....

Van olyan online oldal, akár alkalmazás, ahol tanulótársat lehet találni?

láttam néhány helyen, hogy egyetemisták keresnek tanulótársat vagy csoportot. arra lennék kíváncsi, hogy aki talált, hol?

Jogi egyetemre, rossz érettségivel hogy juthat be az ember?

Tehát sokáig nem gondolkodtam egyetemen, utolsó évben jutott eszembe, hogy nem lenne butaság. Az átlagom rossz lett, az érettségi sem lett a legjobb, stb. Nem arról van szó, hogy buta lennék, csak utolsó évben jöttem rá mi szeretnék lenni. A középiskolában csak 1...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!