Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Az NKE-NITK pedagógia szakjair...

Az NKE-NITK pedagógia szakjaira jelentkezőknek megmarad még ezekre a lehetőségük a 26/27es tanévben?

Figyelt kérdés

- kiegészítő modullal bölcsész diploma a tanári mellé

- ingyenes kollégium első évben

- Nemeskürty ösztöndíj (havi 150ezer/10 hónap)

júl. 9. 20:43
 1/1 anonim ***** válasza:

Kiegészítő modullal bölcsész diplomát eleve az szerezhet, aki már befejezte az 5 éves tanárképzést. Jelen állás szerint pedig a hallgatókat át fogja venni más egyetem, senki se fog az NKE-n végezni.

Kicsit amúgy sajnálom a hallgatókat, ismerek olyat aki azért ment az NKE-re, mert elhasználta kb az összes állami félévét, az ELTÉ-n meg kb 600 ezer a tandíj, 10 féléves képzéssel ez 6 millió. Plusz nem tudom pontosan, hogy milyen öszzöndíjak vannak, de azt mondta, pénzügyileg csak az NKE megoldható. Most ha átteszik őket az ELTÉ-re vagy máshova, valószínűleg ott kell hagynia az egészet.

júl. 11. 20:51

Kapcsolódó kérdések:

Szeretném átképezni magam. Milyen tapasztalataitok vannak ezekkel a szakokkal?

Kommunikáció BA és MA végzettséggel rendelkezem, és az elmúlt 10 évben ezen a területen dolgoztam (televízió, ügynökségi oldal, civil szektor). A szakmában stabilan el tudok helyezkedni, azonban úgy érzem, hogy a kommunikáció világa rendkívül gyorsan változik, és...

Melyik éri meg a legjobban?

A kérdésem az lenne, hogy angol-magyar szakos pedagógusként, angol-francia pedagógusként vagy pedig óvodapedagógusként tanulni éri meg a legjobban. Ez alatt azt értem, hogy milyen gyorsan lehet velük elhelyezkedni, akármilyen élethelyzet esetén tudnék-e más...

Ha két pedagógiai szakot is megjelölök a felvételinél mindkettő alkalmasságira behívnak vagy csak az első helyen lévőre?

Pl: jelentkezem óvodapedagógiára első helyen és kisgyereknevelőnek második helyen. Mindkét alkalmasságira behívnak? Mert nem egyformák a követelmények. Az ovis szigorúbb.

Mi a véleményetek a Novum7 Szolgáltató Bt. képzéseiről?

Nézegettem náluk a képzéseket (pedagógiai asszisztens, dajka), elég szimpatikusnak tűnik a cég, de nem ismerem még őket. Akinek van tapasztalata, tud mesélni nekem? Milyenek az oktatók, a tananyag?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!