Jogi egyetemre, rossz érettségivel hogy juthat be az ember?
Tehát sokáig nem gondolkodtam egyetemen, utolsó évben jutott eszembe, hogy nem lenne butaság. Az átlagom rossz lett, az érettségi sem lett a legjobb, stb.
Nem arról van szó, hogy buta lennék, csak utolsó évben jöttem rá mi szeretnék lenni. A középiskolában csak 1 tantárgyra tanultam (Magyar nyelv és irodalom), mert az volt az egyetlen ami érdekes volt számomra. Megbántam, elrontottam. Feladjam, vagy lehet belőlem valaha ügyvéd?
Még van egy évem, mivel technikum, de ha elkezdek dolgozni, ismerem magam, a pénz jobban fog érdekelni, mint a jövőm, nem megyek akkor egyetemre.
Most kell tennem valamit, de nem tudom mit.
Ez az amit igazán szeretnék, ez az amiben jó vagyok. Az érvelésben, vitában, racionális gondolkodásban. Amit szeretek, könnyen megtanulom.

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Nem elég a puszta jog.
Valamilyen területen szakosodni is érdemes, ahova nem elég a biflázás, szakmai ismeret, matek, fizika, műszaki ismeret, logika, kreativitás is kell.

válasza:Figyelj, én gimi alatt szenvedtem, utáltam mindent, és voltak problémáim is, így örültem, hogy meglett az érettségi. Gimi után elmentem szakmát tanulni estin, és dolgoztam mellette, majd hirtelen egyik este eszembe jutott, hogy egyetemre kéne mennem. Sok filózgatás után (értsd: több év), kitaláltam, hogy jogra megyek. Csakhogy nekem egy szar érettségin kívül semmim nem volt. Elkezdtem nézegetni a felvit, és osztottam-szoroztam, majd rájöttem, hogy jogi foszkra van elég pontom. A következő felvételi eljárásban jelentkeztem is, és felvettek. A két évet becsületesen végig tanultam, bejártam és kiemelkedő átlaggal végeztem, pedig néha brutál nehéz volt, és a tanár sem volt a legjobb. Aztán mivel jeles lett az államvizsgám így simán felvettek jogász szakra is (mert a jeles oklevél 400 pontot ér), ahol sok tárgyat elfogadtak, és most jogász szakon tanulok. Szeretem, jó vagyok benne, megtaláltam az utamat. Mellette főállásban olyan helyen dolgozom, ahol szükség van a jogi tudásomra.
Nem biztos, hogy mindenkinek ez az útja, mert szintemelővel kikerülhető a FOSZK, de rajtam kívül páran még ezt választottuk, és összességében nem bántuk meg. Ha nem érdekel mégsem, akkor azt is ott tudod hagyni az első félévben is akár, és olcsóbb azért, mint egy jogász képzés. Persze így meg megy az időd, mert hát két év. Tudni kell mérlegelni. Nekem ez jött be.
Kapcsolódó kérdések:
35 éves vagyok és szeretnék egyetemre járni, mert tanulni sosem késő. Sajnos amikor érettségiztem eléggé zűrös életem volt és ez a tanulmányaimon is meglátszott, tehát akkor esélytelen volt, hogy bekerüljek egyetemre. Most viszont rendezett életem van, önköltséges...
1 évem van felkészülni az érettségire és a külső független vizsgára, sose voltam annyira jó tanuló, de most nagyon elkezdtem tanulni, illetve magán órákra, érettségi felkészítőkre is járok sok tantárgyból, szerintetek valaha sikerül bekerülni az egyetemre jogot tanulni?
Butának nem mondanám magam, mert amúgy fogékony vagyok és a választott szakom már régóta érdekel. Az érettségit viszont kicsit elszartam, az emelt magyarom 4-es lett, a törim ötös, a matekom négyes, nyelvből hármast kaptam, a választott tárgyam 4-es. Az ELTE vagy PTE...
Magyar nyelv és irodalom 3-as 40% Matematika 2-es 33% Történelem 3-as 52% Angol 2-es 29% Testnevelés 3-as 56% Van szakmám is, informatikai rendszergazda. Tudom nagyon el kur*tam de van esélyem bármilyen egyetemre? Mit javítsak hogy legyen esélyem a rendőr vagy a katona tiszti főiskolára?
Néztem a felvi.hu oldalon a pontszámító kalkulátort, de valami nem stimmelt.... Beírta mmindent de több pontot írt ki, mint amennyit én számoltam... A tanulmányi átlagom nagyon rossz, volt két kettesem és 3 hármasom.... ez nagyon befolyásolja a pontszámomat? nagyon fontos ,hogy be kerüljek.
ha mellette van felsőfokú okj s végzettségem és német középfokú nyelv vizsgám de az érettségim 2es 3 as akkor az egyetem felejtős? Érettségin nem fogok javítani inkább leteszek még szakmákat de érettségihez rossz emlék köt és nem is azért lett ilyen mert hülye lennék ...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!