Melyek ma a legsemmirekellőbb diplomás szakmák?

válasza:

válasza:A marketing szerintem nem. Egy karra jártam velük. Első 3 szemeszter komoly Közgáz alapozás ott is. Emellett azt gondolom, hogy manapság keresik a marketingeseket: social media Marketing, influencer marketing stb.
Büfé szakot nem nagyon tudok, mert én minden képzésen szereztem olyan tudást, amit a piac értékelt. Talán a szabad bölcsészet, filozófia lehet ilyen. Elhelyezkedni viszont saját területen a szociológiával sem könnyű. Családtag küzdött vele. HRben alkalmazták volna, de végül átképezte magát klinikai szakpszichológussá.

válasza:Közösségszervezés, szocmunka, anglisztika, politikatudomány. Ezeket nagyon sok random ember elvégzi, nem olyan nehezek, de nem érnek semmit.
Szabad bölcsészet (azon belül is filozófia), klasszika-filológia, régészet. Ezek már sokkal nehezebbek, de a munkaerőpiacon nem túl értékesek.

válasza:"Szabad bölcsészet (azon belül is filozófia), klasszika-filológia, régészet. Ezek már sokkal nehezebbek, de a munkaerőpiacon nem túl értékesek."
A fizetés elég vacak és a munkakörülmények kimondottan borzalmasak, de régészként legalább relatíve könnyű munkát találni, főleg vidéki múzeumoknál.

válasza:#4 peeersze, az anglisztika végig csupa móka-kacagás. Főleg a nyelvészet angolul, ugyebár. 😀 Javaslom, hogy nézz bele az egyes képzések tananyagába, mielőtt fikázni kezded őket.
Ahogy már előttem is írta valaki, minden szakon szert lehet tenni hasznos tudásra. A gond inkább ott van, hogy melyikkel mennyire könnyű olyan munkát találni, amiből megél az ember - ez pedig a bölcsész jellegű szakok túlnyomó többségénél valós probléma. De hogy valami nagyobb presztízsűt is említsek: ma például bányamérnök végzettséggel se nagyon lehetne elhelyezkedni itthon, hisz beártak a bányák.

válasza:

válasza:

válasza:#8
Fontos lenne*
Vicc sok helyen a képzés. Többek között én is azért hagytam ott. De nincs bennem sértődés, nem azért írom. Hanem mert tényleg nagyon sok helyen rossz a képzés.
Magyarországon meg különben sem lehet megélni belőle.
Te ne légy hülye.

válasza:Nem feltétlenül azzal nem lehet elhelyezkedni, vagy nem lehet vele jól keresni, ahol nem kell sokat tanulni.
Építőmérnökként se kapkodnak az ember után és siralmas a fizetés, pedig ott azért kell tanulni, de szerintem a kertész, agrár és hasonlók se valami piacképesek. A biológia sem.
A nyelvszakokon meg rengeteget kell tanulni és nehéz, na de aki elvégzi a japán szakot mit csinál? Ha kimenne Japánba, ott 100 millióan jobban tudnak nála japánul és ismerik a történelmet.
Itthon meg semmire se megy vele, el lehet helyezkedni a mindegy milyen diploma csak legyen, mert akkor biztos nem hülye munkahelyeken.
A szociális munka pedig hasznos lenne, de mivel abszolút le van nézve, sokan azt se tudják mit csinál és kb. annak több a bevétele akinek a szocmunkás épp segít, még aki elvégzi az se szívesen megy sem utcára, sem családsegítőbe. Max. egy ideig csinálja, majd miután a kocsmázó bácsik körberöhögik, hogy nézdmá aztán diplomával munkás lett, inkább fogja a diplomáját és elmegy valami irodába ücsörögni.
Kapcsolódó kérdések:
Sziasztok! Érdeklődnék a kiterjesztett hatáskörű ápoló MSc képzésről (Advanced Practice Nurse), főleg a Semmelweis Egyetem képzéséről, de más egyetem tapasztalata is érdekel. Jelenleg szlovák Bc. végzettségem van (zdravotná sestra), és gondolkodom rajta, hogy...
Szeretnék erre a szakirányra jelentkezni, és ezt a 2 egyetemet jelöltem meg felvételin. Érdekelne van-e valakinek valamelyikkel tapasztalata? Végzés után külföldre szeretnék menni, ebben a tekintetben mindegy, hogy melyiken szerzem a diplomát? Honosítás miatt,...
Egy ideje gondolkozok, hogy ápolónak szeretnék tanulni már érettségit végeztem, de nem tudom mennyire lehet összehozni úgy hogy mellette dolgozik az ember, és hogy megéri-e főiskolán/egyetemen diplomás ápolóit tenni, vagy elég a sima szakápolói? Továbbá átlagban hány...
( diplomás végzettségekre gondolok) Szociális munkás végzettség kell ezekhez?
Nagyon érdekel a videók készítése, és az írás is, ezért is gondoltam, hogy reklámvideókat, reklámposztokat készítenék szivesen, vagy akár cikkeket is szivesen írnék, de nem tudom, hogy ez a szak-e az, amit én keresek, ahol kiélhetném a kreativitásomat. Előre is köszönöm a válaszokat!
Első egyetemem lenne, ez hogy működik? 4 éves képzés, utána osztrakoknal diplomas apolokent tudok dolgozni?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!