Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Kiberbiztonsági mérnök BSc?...

Kiberbiztonsági mérnök BSc? Mik a tapasztalatok vele?

Figyelt kérdés

ÓE-BGK-n gondolkodom. De nem tudom, hogy ez tényleg megérné-e, vagy egy klasszikus mérnökinformatikus, esetleg villamosmérnök szakkal jobban járnék-e. Mit gondoltok?

Ha mérnökinfóra vagy villanyra mennék a BME is felmerülne, mert tanáraim meg a környezet eléggé ajánlja. De ott nincs kiberbiztonsági szak. Egyébként miért nincs?

Szóval mit gondoltok? Szerintetek megéri a kiber szak az ÓE-n? Vagy jobb választás egy általánosabb képzés?

És mik a tapasztalataitok a kiber szakkal? Mennyi ember van, miket oktatnak, mennyiben ad többet a szak mint más szakok?

szept. 2. 15:24
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Én biztos OE-es mérnökinfónak mennék neki mégegyszer, mert relatív könnyen elvégezhető.

Közben meg minél előbb helyezkedj el és kezdj el projekteket, mert iszonyat telitett a piac.

szept. 2. 19:22
 2/3 A kérdező kommentje:
#1 És mennyire erős kiber területen? Mennyire lennék hátrányban eleve egy ilyen szakhoz képest? És mivel adna többet?
szept. 2. 19:39
 3/3 anonim ***** válasza:
Nem érdekel senkit hol végzel, hanem hogy hány év tapasztalattal rendelkezel és mit tudsz, nah meg hogy tudod mindezt eladni. Szerencsére a legtöbb IT-s nem igazán rendelkezik komoly sales-es skillel, ezért ha valaki ezt kiaknázza be tud kerülni jó poziba.
szept. 3. 09:04

További kérdések:

Az Egri Szent Lőrinc vendéglátói milyen suli?

Èn egy 3,50es diák vagyok nagyon gondolkodom hogy át megyek oda turisztikára főkènt az iskolai közössèg èrdekel meg hogy milyenek a tanárok ès kollègium?

Esti érettségi vélemények?

Szerintetek mennyire igaz az, hogy aki estin érettségizik , annak lehetetlen jól megírni, sokkal kevesebb tudást kap, mint egy nappali tagozatos tanuló? Illetve később, az önéletrajzban, munkakeresésnél mennyire elitélendő az, hogyha valaki estire járt? Ti mit gondoltok erről?

Miskolci Egyetem műszaki földtudományi szak, vélemények tapasztalatok?

Milyen szak? Jó oda járni? Mennyire lehet vele elhelyezkedni? Nem utolsósorban milyen fizetésért, és az ország melyik részén?

Az én esetemben OE mérnökinfó (angol), Corvinus gazdinfó (angol), vagy BME mérnökinfó (magyar) lenne a legmegfelelőbb választás?

Sziasztok! 12.-es végzős vagyok egy nagyon erős budapesti gimiben, és informatikai területen szeretnék továbbtanulni. Viszont fontos a választásnál hogy habár még az alapszakot (anyagi okokból) még Magyarországon szeretném elvégezni, de mesterszakra mindenképp...

Számít az ,hogy ha egy nehéz egyetemen szerzem meg a gépész mérnökit mint pld: óbuda v bge v pécsi vagy a könnyebb egyetemen végzem el, ahol nincs...

Tehát utána ha ebben dolgoznák számítana ez valamit? Tehát ugyan annyit érne a mérnökim ,mint egy nehezebb egyetemen szerzett hallgatónak? Ugyan úgy eltudok menni én mint Dunaújvárosis egy olyan céghez dolgozni ,ahol már egy Óbudais is dolgozik? Nincs esetleg ez...

Debreceni jogász szak mennyire jó?

Van olyan jó mint az ELTE? Elég nehéz? Milyen lehetőségeket ad?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!