Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Megéri német emelt szintű...

Megéri német emelt szintű érettségit írnom?

Figyelt kérdés

Sziasztok!!!

Tavaly előrehozott német és angol középfokú érettségit írtam meg.

A német 90% lett, az angol 87%

Angolból és töriből szeretnék emeltezni.

Nincs még nyelvvizsgám és nem is nagyon szeretném ha nem feltétlenül szükséges.

Oh igen, nem szeretnék többet bejárni se az angol se a német órákra, mert már amúgy is le vagyok zárva. Csak ahhoz középszintű érettségi+nyelvvizsa kéne vagy emelt szintű érettségi.

Szerintetek érdemes megírnom a német emelt vizsgát? Vagy csináljak inkább külön nyelvvizsgát?

Válaszokat előre is köszönöm 😘

szept. 2. 19:20
A kérdező szavazást indított:
Német emelt érettségit írjam meg
Ne írjam meg
Német nyelvvizsga (B2)
Angol nyelvvizsga (B2)
9 szavazat
 1/4 anonim ***** válasza:
78%

"Szerintetek érdemes megírnom a német emelt vizsgát?"

Kizárólag attól függ, hogy utána hol akarsz továbbtanulni.

szept. 2. 19:40
 2/4 A kérdező kommentje:

Még nem tudom sajnos...

A tanári pálya érdekel engem

szept. 2. 20:31
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Ez így nem túl konkrét. Ha angol-törire mész teljesen felesleges a német emelt. Ha némettanárira, akkor a tudás jól jöhet, de a legtöbb egyetemre enélkül is simán be tudsz kerülni.
szept. 2. 20:45
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én a magam részéről lehet szintemelőznék, de az még most ősszel (akár angolból is). A pontszámítás miatt érdemes ugye a két emelt, és a helyzeteden nem ronthatsz (ha most csinálod és nem tavasszal amikor a többire tanulnál), hiszen a neked jobbat számítják be. Ha még hozzáteszed, hogy így ingyen hozzádvágnak egy nyelvvizsgá(val egyenértékű papír)t, úgy szerintem megéri.

(Ezzel egyben megmarad az állami első nyelvvizsga megtérítésének lehetősége, ha később szükséged van egy C1-re vagy szaknyelvi B2-re bármelyik nyelvből)

szept. 2. 22:15

Kapcsolódó kérdések:

Megéri angolból és németből is érettségizni?

Tizedikes vagyok, a németet első óta tanulom, az angolt a középiskolában kezdtem. Németből jövőre szeretnék előrehozott emeltet tenni, angolból pedig a tanárom javasolta hogy csináljam meg az osztályosóvizsgákat és érettségizzek le évvégén. Olyan b1 szinten vagyok...

Megéri csinálni egy német középfokú nyelvvizsgát és egy német emelt érettségit is?

10.es, vagyok most kell eldönteni milyen faktot vegyek fel. A törit valószínűleg felveszem, most gondolkozok a németen, viszont jövőre szerettem volna nyelvvizsgát is tenni. Melyikkel járnék jobban? Hogy kapnék pontokat a mostani rendszer szerint ( mivel egy...

Orvosi egyetem kezdesése Németországban érettségi után mennyire nehéz? Megéri?

Egy ideje azt tervezem, hogy nem belföldön szeretnék tovább tanulni és elsősorban Németországra gondoltam. Ennek az oka főleg az itteni helyzet, szerintem a magyar egészségügy hibáit nem kell bemutatnom. Tehát ebből adódóan semmilyen formában sem szeretnék ebben részt...

Megéri német érettségit tenni?

Angol jobban megy és abból biztos teszek(4es) németen azért gondolkozok mert nagyon régóta tanulom, de abból csak 3as vagyok. viszont ausztria 15km. Nézik ott, hogy van-e érettésgim, vagy csak a nyelvtudást amit ott mondok nekik?

Előrehozott német középszintű érettségi. Megéri nekem?

17 éves vagyok,jövőre leszek negyedikes egy öt évfolyamos gimibe.Múlt évben tettem németből sikeres közép- és felsőfokú nyelvvizsgát.Mos úgy döntöttem,hogy a következő évben leérettségizek előrehozottan németből,mert orvosira készülök egyébként (2013-tól két...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!