Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mit csináljak? / Többi lent! /

Mit csináljak? / Többi lent! /

Figyelt kérdés
Munkaügyi átképzés keretén belül szakmát váltok, legalábbis szakmát váltanék. Még nem kezdődött el a képzés, de elkezdtem itthon ráhangolódni a tanulásra, viszont azt vettem észre, hogy egy-egy leckét mire nagyjából úgy érzem, hogy oké megtanultam, addigra bő 3-4 óra is eltelik, és ezek a leckék még csak egy oldalasok. Ez még annyira nem is zavarna, gondolom elszoktam a tanulástól stb., de egy-két nap után nem is emlékszem már kb. semmire se. Nyelvet is tanulnék az átképzés mellett, nyilván, hogy könnyebben találjak munkát, de ugyanez a szitu van velem. Mit csináljak, hogy jobban menjen a tanulás? Vagy van okom aggódni, és már inkább ne erőltessem az átképzést se? Lehet, hogy már tönkre ment volna a memóriám? Vagy csak a háttérben levő gondok miatt vannak? Egyébként régen mindig jó tanuló voltam, 4-5ös átlaggal, de most mintha átfolyna minden rajtam. :( 37/N.

2014. máj. 17. 01:29
 1/3 anonim ***** válasza:

Valószínűleg elszoktál a tanulástól. Minél többet tanulsz, annál egyértelműbbé és ,,alapabbá" válnak majd az addig tanultak. Talán egy kicsit maximalista, esetleg kishitű vagy, és azért gondolsz ilyesmit, de ne add fel semmiképp, tényleg csak bele kell rázódni. 37 évesen azért még nem 60 éves az ember, és szerintem nagyon jó, hogy ebbe belevágsz, majd büszke leszel magadra a végén. :)

Ha nyelvet is tanulsz majd, sose halmozd a tanulnivalót. Én nyelvszakos vagyok, és a szavakat úgy tanulom, hogy tegyük fel, ha van 300 szó, amit meg kell tanulnom X időpontra, akkor felosztom azt a 300 szót, és tanulok mondjuk napi 20-40-et, ahogy kijön, a többi napon pedig már csak egyszer átnézem, nehogy elfelejtsem, mire eljutok a dolgozatokig. Meg itt van ez az oldal: www.quizlet.com, regisztrálsz, és létrehozhatsz szetteket, ami annyit tesz, hogy beviszed a programba a tanulandó szavakat, és az addig kérdezget téged, amíg nem tudod. Nekem eleinte sokat segített, most már túl sokáig tartana beírni mind az ötmillió szót, de majd lesd meg, hátha. :)

Hozzáállás kérdése is egyébként. Én híve vagyok annak, hogy beosztom az időmet, hogy napi hány órát tanulok, hánytól hányig (konkrét listákat kell elképzelni :D), és így nem az van, hogy fogalmam sincs arról, mire lesz még időm a nap folyamán, hanem pontosan úgy csinálom, hogy legyen időm láblógatásra is. Sokan szerintem azért sem tudnak/akarnak tanulni, mert azt gondolják, másra akkor nem lesz idejük, de ha tervet készítenének, megnyugodhatnának, hogy marad még nap végén 2-5 órájuk a gép előtt poshadni, olvasgatni.

Ezek az én tanácsaim, persze gondolom, Te nem a diákok életét éled, hogy csak a tanulás legyen a dolgod, de azért remélem, tudtam segíteni valamicskét. :)

2014. máj. 17. 12:45
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm, a választ és a privit is! :)

Eléggé megijedtem, mert már két hete tanulgatva tapasztaltam ezeket a dolgokat, és az ijedtség eléggé el is vette a kedvemet, hogy egyáltalán végig csináljam-e így. Főleg, mert ha megbuknék ki kell fizetnem a tandíjat is, mivel sajnos ez már nem az első átképzésem lenne munkaügy által, azaz volt már egy ilyenem 20 évesen.

Igazából az a szakmám is lenne magasabb szintre emelve.

Megfogadom a tanácsokat, tegnap én is gondolkoztam még ezen, hogy vhogy hasonló rendszerrel/listával kéne csináljam, mint anno, amikor suliba jártam. :)

Hó elején indul a képzés, addig hátha belerázódok, remélem! :)

2014. máj. 17. 13:37
 3/3 anonim ***** válasza:
Sok sikert! :)
2014. máj. 17. 18:39

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!