Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Melyik pályán éri meg továbbha...

The_Stellt kérdése:

Melyik pályán éri meg továbbhaladni?

Figyelt kérdés
Én most mechatronikai technikusnak tanulok szakközépiskolában és az érdekelne hogy milyen pályán folytassam tovább? Mert nézegettem átlagfizukat, pl a Cncseket elég jól megfizetik, de a gépészmérnöki pálya is érdekel. Szóval röviden melyik az a sikerekszakma a fém/elektronikai iparban amivel jól lehet keresni?

2016. jún. 26. 09:40
 1/2 anonim válasza:

Ha megvan hozzá a tehetséged/szorgalmad/anyagi lehetőséged, akkor szerintem érdemes diplomát szerezni. A mechatronika vagy a gépészmérnöki szak jól passzol. Sokan az egyetem mellett már elhelyezkednek, a többi hallgatótól sok hasznos tippet lehet kapni, meg van állásbörze minden évben többször, itt is ki tudsz fogni gyakornoki állást. Ha mégsem ahhoz a céghez mennél, ahol gyakornokoskodsz, akkor islesz már munkatapasztalatod, könnyebben találsz megfelelő állást.

Ha hiányzik valamelyik fent említett, vagy nem vagy oda a számítógépes munkáért (ami mérnökként általában a munkaidő elég nagy részét kiteszi), akkor persze jó választás a CNC-s, vagy egyéb szakmai képzés.

2016. júl. 3. 13:47
 2/2 anonim ***** válasza:
43%
CNC-s rabszolgamunka.kezdőként sehol nem vesznek emberszámba,ha szerencséd van valami kis céghez felvesznek valami öreg vacak gépre nettó,600-zal, vagy nagycéghez zöldgombosnak.nekem 25 év gyakorlat kellett hozzá hogy ma már nettó:450E.-t keressek 10-12 óra munkával.ugyanis a cégek úgy lövik be a fizetési rendszert hogy kénytelen legyél napi 10-12 órát dolgozni ahhoz hogy jól keress.8 órai munkából éhen lehet halni.-és budapest környékén ez a helyzet, vidéken nincs tapasztalatom.
2016. júl. 3. 14:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!