19F. Gépészmérnöknek szeretnék továbbtanulni, a Nyíregyházi egyetemen, fizikai alapok nélkül. Tanácsok?
# 12
A kérdező azért aggódót hogy fizika nélkül tanulhat e tovább gépészmérnöknek. Nekünk kb 5-6 órában leadták egyetemen a teljes középiskolás fizika anyagot. És más előadásokon se haladtunk sokkal lassabban. Tehát ha nem tudja bepótolni akkor a többi tárgy se fog menni. Egyáltalán nem ezen fog múlni hogy eltudja e végezni. Ha meg előre akar készülni tanuljon matekot. Azzal sokkal többre megy mint ahogy írtam is.
A túlkorosságra vonatkozó megjegyzésemet felejtsétek el, az itt nem a lényeg. Hanem az, hogy ha egyetemen boldogulni lehet úgy, hogy az év kezdetekor az ember csak pöncögi a fizikát (kémiát, matematikát, történelmet, nem kívánt törlendő), az az egyetemnek nem nagy dicsőség.
lacii0825, ha a gépészmérnökségről tudod, hogy nagyon érdekel, annyira, hogy most 9-10 hónapon át beszarásig fizikát tanulj, és főleg gyakorolj, akkor hajrá, mutasd meg nekik. Az átlagod alapján egyáltalán nem hülye vagy, csak a fizikával valamiért elkerültétek egymást. Ha a Nyíregyházi Egyetem oktatási színvonala az elvárható, akkor félgőzzel ez nem sikerülhet. Teljes gőzzel igen. Ennyi.
megint butaságot beszélsz, mivel meg van adva, hogy mivel lehet bejutni. reál szakra reál tárgyakkal, azért itt sem csak úgy besétál az ember, normális egyetemen be kell bizonyítani, hogy reálos agyad van, ha nem is pont a fizikával.
ha meg reálos agyad van, nem fog földhözvágni a gimis fizika, és ha fél év alatt ledarálják neked emelt szinten, akkor teljesíted. ez inkább dicsőség az egyetemnek, mint az, hogy alapból lexikonmajomként kerül be a gyerek.
mellesleg ezeken a kritériumtárgyakon EGÉSZEN máshogy tanították ugyanazt az anyagot, mint a gimiben, és persze sokkal magasabb szinten. A kritériumtárgyra felkészítő feladatgyűjteményem 1971-ben lett kiadva. nem egy gyp-s mozaik szint, elhiheted. Direkt leteszteltem utána a gimis fizika tudásomat az érettségikkel is, és röhögve megírtam volna.
most elkezdhetjük boncolgatni, hogy egy viszonylag normális gimnáziumban vajon miért néz ki úgy a fizika oktatás, hogy filmeznek, meg kamudolgozatokat írnak.
szerintem elég beszédes az az adat, hogy amikor felvettek 120 embert, majd megíratták mindenkivel a fizika dolgozatot beiratkozás előtt, az 6 embernek sikerült.
azokról a diákokról beszélünk most, akik az eltére bekerültek. most akkor ez kit minősít? mit minősít? egyértelműen azt mutatja, hogy a közoktatás katasztrófa, és azért, hogy ne legyen az a felsőoktatás is, az egyetem áthidalja ezekkel a kritérium kurzusokkal. persze, ha fél év után nem írja meg jóra a dolgozatot, kirúgják a diákot. ezt nevezted babázásnak.
én sehol nem látom, mi az, ami itt rossz fényt vet az egyetemre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!