Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Megéri otthagyni a jogot és...

Megéri otthagyni a jogot és üzleti képzésre menni helyette?

Figyelt kérdés
2 évet csináltam meg a jogon eddig, de mostanában azt érzem, hogy ez túl kötött szakma lesz nekem. Ezért arra gondoltam, hogy átmegyek gazdmenre, mert azzal több mindent lehet kezdeni és szeretnék a jövőben egy saját üzletet. Elcseszném ezzel az életem?
2016. júl. 2. 20:39
 1/2 anonim ***** válasza:

Elcseszni nem fogod, tud érvényesülni az ember jogi végzettség nélkül is. Viszont az, hogy azzal több mindent lehet kezdeni- ezzel kapcsolatban szkeptikus vagyok... mondjuk úgy, hogy a tipikus nesze semmi, fogd meg jól közgazdász szak. Önmagában nem sokat ér. Saját üzletet pedig, ha nem feltételhez kötött üzleti tevékenységről van szó, minden további nélkül csinálhatsz. Ha abszolút nincs kedved/ erőd elvégezni ezt a szakot, akkor hagyd ott, annyit egy diploma sem ér, hogy elpocsékolj X évet az életedből teljesen feleslegesen. Én lehet, azt csinálnám inkább, hogy elvégezném a jogot, és utána a gazdment, vagy egy jogász-közgazdász felsőoktatási továbbképzést.

Azt semmi esetre sem merném mondani, hogy megéri otthagyni, mert mind a jogász-, mind pedig a közgazdász diplomára igaz, hogy elég sok múlik rajtad is, hogy mit tudsz kihozni belőle. És figyelembe véve, hogy semmit nem tudunk rólad, ez eléggé merész kijelentés lenne. A lényeg, hogy azt tanuld, amit szeretnél, ami érdekel.

2016. júl. 4. 21:29
 2/2 anonim ***** válasza:

A közgázon biztosan megtanulod majd az elsüllyedt költség fogalmát, és érteni is fogod, ezért egyáltalán nem gáz otthagyni, még meg is érheti.

De csak akkor, ha valami értelmeset kezdesz azzal a diplomával, elmész egy piacképesebb szakra stb.

2016. júl. 4. 21:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!