Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szerintetek jó dolog, hogy...

Szerintetek jó dolog, hogy ide fejlődött a társadalmunk, hogy a belső értékek ( a túlzott magabiztosságon) kívül semmit nem érnek?

Figyelt kérdés

Jó, hogy az erények már nem szempont és csakis az számít mennyit akasztasz, mennyire tudod eladni magad meg ilyenek? A hamis barátok (de legalább menők) az igazi célpont, igazi barátság kutyát nem érdekli már. Párkapcsolatok dettó, a szerelem már nem szempont, egy lehetséges párnak 20-30 szempontot kell kipipálnia mielőtt számításba jöhet.


Tényleg ez az életvitel elhozza az embereknek a boldogságot? Sok nyomorúságban élő ember szegény országban sokkal életvidámabbnak, boldogabbnak tűnik mint a fogyasztói társadalom gyermekei.


Ezt megköszönhetjük a kapitalizmusnak? Ha eléri ezen szegény országokat ugyanilyen túlhajszolt, stresszes, depressziós, boldogtalan és senkiben nem bízó gyanakvó emberekké válnak ők is mint itt Európában meg a nyugati világban úgy általában?


aug. 26. 11:00
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim ***** válasza:
100%

"Max csak szerelemnek van mondva de nem sugárzik belőlük annyira a szerelem." Ja, te ezt "érzed", és akkor az úgy is van!


"Egyébként 30 felett vagyok" Csak a tested. 30 éves vagy, de a világmodelled nem önviszonyuló, nincs benne önkorrekció, és maladaptív. És egyáltalán nem differenciált. Enyhén retardált, mint meg kellett állapítsuk.


"több megtakarításom van mint az ismerőseim 99%-nak, diplomák, jól fizető állás" Ezek olyan felszínes dolgok, tudod. Mikor beszéltél utoljára úgy nővel, hogy azt a beszélgetést te kezdeményezted?


A szociális skilljeidet mikor akarod fejleszteni?

aug. 26. 15:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 32/51 anonim ***** válasza:
75%

"Max csak szerelemnek van mondva de nem sugárzik belőlük annyira a szerelem"


Nem lehet, hogy a te szerelem-értelmezéseddel van valami probléma?


Egyébként hiába vagy 30 éves, ha ennyire gyermeteg módon gondolkodsz a világról.

30 évesen illett volna már odáig eljutnod, hogy tudsz annyit a világról, hogy az a fajta szerelem, amit te elképzelsz, nem létezik.


Nincs.


Nincs ilyen egyszerűen, hogy valaki csakis szívből, önmagadért szeressen, ilyen feltétel nélküli szeretetet legfeljebb az anyjától kap az ember, amíg még kisgyerek.


A szerelemnek egy része színtisztán szexuális vonzódás - amikor úgy beindítja a másik az ösztöneidet, hogy legszívesebben úgy szétk-rnád, hogy füstölne.


Egy másik része meg a szerelemnek önzés - nem csak abba szeretsz bele, hogy milyen szép lelke van, hanem abba is, amit tőle kaphatsz.

Nők esetében pl. ösztönösen ilyen a biztonság - érzelmi, fizikai, akár anyagi értelemben is.

Férfiak esetében pedig ösztönösen ilyen a gondoskodás. Hogy leteszi eléd a tál kaját, amikor hazaérsz "a vadászatból", hogy kedvedre tesz szexuálisan bármikor, stb.

A lényeg, hogy valami hasznot vársz te is a szerelmi kapcsolattól.


"Nem mindenki gondolkodik kicsiben, van aki mer nagyban is gondolkodni"

Jó, majd ha az USA elnöke leszel, és lesz bármiféle befolyásod a világra, akkor térjünk vissza erre.

(de még az USA elnökeként se fogod tudni előírni a világnak, hogy ki, hogyan, mikor, kibe legyen szerelmes)


Mert addig te nem nagyban gondolkodsz, csupán álmodozol.


A különbség köztünk nem az, hogy én kicsiben gondolkodok, te meg nagyban, hanem az, hogy én felismertem azt, hogy nekem az én boldogságom az elsődleges, nem a "világé", a helyzetemből adódóan nincs is semmiféle befolyásom a világra, pláne nem arra, hogy ki hogyan miért lesz szerelmes, ezért az adott lehetőségek között megteszem, amit tudok, hogy boldog legyek, és nem 30 éves szűzf-szként rinyálok a gyakorin és hibáztatom a csúnya gonosz világot a boldogtalanságomért.

aug. 26. 15:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 33/51 A kérdező kommentje:

32


Ez az, én nem osztom a te gondolkodásmódod. Te azt mondod, hogy a szerelem nagyrészt csak szex. Ez így is lehet a magasan vonzó megjelenésű emberek között, de ők a társadalom töredéke. Talán te is beletartozol ebbe a csoportba, nem vonom kétségbe, de akkor inkább érezd magad kiváltságosnak mintsem átlagnak. Mert az ember többségénél a szexuális vonzalom beindulhat azután is, hogy megismerték egymást. Azelőtt talán szimpátia volt max.


Úgyhogy amiért te felszínes vagy és önző, meg ösztönlény, nem kellene extrapolálnod a teljes emberiségre.

aug. 26. 16:46
 34/51 anonim ***** válasza:

"Te azt mondod, hogy a szerelem nagyrészt csak szex."

Nem nagyrészt, hanem szükséges feltétele.

Szexuális vonzódás nélkül nincs szerelem felnőtt emberek esetén.

Csak a gyermeki gondolkodásmódban nem szerves része a szex a szerelemnek.


"Ez így is lehet a magasan vonzó megjelenésű emberek között, de ők a társadalom töredéke. Talán te is beletartozol ebbe a csoportba, nem vonom kétségbe"


Nem, teljesen átlagos fickó vagyok.


"Mert az ember többségénél a szexuális vonzalom beindulhat azután is, hogy megismerték egymást. Azelőtt talán szimpátia volt max."


Ez nem zárja ki azt, amit én írtam.


"Úgyhogy amiért te felszínes vagy és önző, meg ösztönlény, nem kellene extrapolálnod a teljes emberiségre."


Nem vagyok felszínes - csupán realista, és tudomásul veszem a tényt, hogy van egy régről hozott, ösztönös komponense is a személyiségünknek és viselkedésünknek, és nem dugom a homokba a fejem, mintha nem lenne.


Önzőség.. na ez egy érdekes dolog, mert nyilvánvalóan te is viszonzott szerelemre vágysz, nem lennél boldog egy olyan konstellációban, hogy fülig szerelmes vagy mondjuk a szembeszomszéd csajba, állandóan szívességeket teszel neki, virágot viszel, csokit viszel, felszereled neki a polcot, felcipeled az új hűtőjét, stbstb., de cserébe még egy mosolyt és egy kedves szót sem kapsz, nem hogy egy szenvedélyes csókot vagy egy jó pippantást.

Miért? Csak nem önző vagy te is, csak nem testi-lelki kielégülésre vágysz te is?


Maradjunk annyiban, hogy a szerelmi viszony az a szerencsés konstelláció, amiben mindkét fél kielégítheti az alapvetően önző vágyait úgy, hogy azzal a másiknak is örömet szerez, azaz tulajdonképpen egy kölcsönösen előnyös együttműködés.

(Jó esetben)


Nem extrapoláltam a teljes emberiségre.

Csupán általánosítottam, egyrészt mert nincs terjedelem arra, hogy mind a 8 milliárd embert egyenként kivesézzem, másrészt pedig azért, mert a kutatások kimutatnak bizonyos mintázatokat az emberi viselkedésben, amik az emberek 80-90%-ára érvényesek, így aztán van alapja az általánosításnak.


Egyébként nekem úgy tűnik, hogy te nem azért nem vagy "felszínes és önző", mert ilyen teremtett szent lélek vagy, hanem azért, mert a vélt rondaságod miatt úgy gondolod, hogy nem engedheted meg magadnak, hogy az igényeidet érvényre juttasd.


Szóval nem vagy semmivel sem jobb nálam, nálunk, csupán van egy pszichés problémád, ez viszont nem a világ hibája.

aug. 26. 17:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 35/51 A kérdező kommentje:

Nem tudom honnan veszed, hogy ilyesféle pszichés problémám lenne, mely sorból következtettél erre.


De ha már a társadalmat akarod épp felmenteni a felelősség alól, a társadalom nagyon is tudtára adja a ronda embereknek azt, hogy rondák. Csak hogy még kétségük sem legyem.


Tessék, a gyönyörű és tökéletes társadalomról alkotott tévképzeted máris szertefoszlott.

aug. 26. 17:29
 36/51 anonim ***** válasza:

"Nem tudom honnan veszed, hogy ilyesféle pszichés problémám lenne, mely sorból következtettél erre."


Minden sorodból sugárzik.


"De ha már a társadalmat akarod épp felmenteni a felelősség alól, a társadalom nagyon is tudtára adja a ronda embereknek azt, hogy rondák. Csak hogy még kétségük sem legyem."


Az viszont az egyén felelőssége, hogy hogyan kezeli ezt.

Például meg lehet próbálni megfelelni az elvárásoknak, lehet sportolni, vannak szépészeti beavatkozások, lehet kompenzálni pénzzel, személyiséggel.

Én a magam részéről igyekszek valamennyire formában tartani az izomzatomat, +a személyiségemben és stílusomban bízok, a fejemet nem szabatnám át, pedig nem egy matyóhímzés.


De például le is lehet sz-rni magasról mások véleményét.


A nők nagyobbik része engem sem tart vonzónak, de nem érdekel a véleményük - él Budapesten és környékén kb. 2,5 millió ember, ebből 1,25 millió nő, ebből mondjuk 30%, aki korban nekem megfelel, az 375 ezer, ha azoknak csak a 30%-a szabad, az még mindig 112 500, abból nekem bejön a 30%-uk, az 33 750 nő, ha ezeknek csupán az 1%-a olyan, hogy én is bejövök nekik, az még mindig 337 nő.


Szóval van miből válogatni így is.


"Tessék, a gyönyörű és tökéletes társadalomról alkotott tévképzeted máris szertefoszlott."

Nem írtam, hogy a társadalom tökéletes, és gyönyörű.

De van bizonyos korlátokon belül választásunk, hogy mit kezdünk az életünkkel - más társadalmakban még ennyi sincs.


Én alkalmazkodtam, amennyire szükséges volt, annak érdekében, hogy úgy éljek, ahogy szeretnék, és nem mondom azt, hogy tökéletesen elégedett vagyok az életemmel, de pinában nincs hiányom, pénzben sincs, amiből finanszírozni tudom a hobbijaimat, és aránylag jól elvagyok.

aug. 26. 17:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 37/51 A kérdező kommentje:

36


Sok sikert ahhoz, hogy megtalált azt a 337 lányt a 2,5 millióból :) Valószínűséget tudsz számolni?


Egyébként a párkapcsolatok csupán egy vetülete a kérdésemnek, de értem, ki akartad vesézni. Nincs ezzel semmi baj.


“ Például meg lehet próbálni megfelelni az elvárásoknak, lehet sportolni, vannak szépészeti beavatkozások, lehet kompenzálni pénzzel, személyiséggel.”


Nem gondolod, hogy ezáltal te is az értékficamjait táplálnád a társadalomnak? Tehát elfogadnád, hogy értéktelen értékeket követelne meg tőled a sikeresség érdekében? Hallottál olyasmiről, hogy gerinc? Elvek?

Ezért nem tartom magam gyenge embernek, mert van bennem gerinc és kitartok az elveim mellett.

aug. 26. 19:57
 38/51 anonim ***** válasza:

"Sok sikert ahhoz, hogy megtalált azt a 337 lányt a 2,5 millióból :) Valószínűséget tudsz számolni?"


Tindert, badoo-t, meg a további ~3 tucat társkereső appot tudod használni?

Mert ezekkel csupán napok kérdése megtalálni a potenciális partnereket."Nem gondolod, hogy ezáltal te is az értékficamjait táplálnád a társadalomnak? Tehát elfogadnád, hogy értéktelen értékeket követelne meg tőled a sikeresség érdekében? Hallottál olyasmiről, hogy gerinc? Elvek?


Ezért nem tartom magam gyenge embernek, mert van bennem gerinc és kitartok az elveim mellett."


Ahogy én látom a dolgokat, neked nem elveid vannak, hanem kifogásaid.


Az az elvtelenség, hogy belátod, hogy ugyanúgy, mint mindenért a világban, a párkapcsolatokért is meg kell küzdened, mert verseny zajlik? :D

Így működik az élet. Nem csak az emberé, minden élőlényé.


Erről pofázok már nem tudom, hány hozzászólás óta, a két szép szemedért nem fog senki szeretni, csak az anyád, ő is csak addig, amíg nem múltál el 6 éves, utána már ott is jönnek az elvárások - tanulj rendesen, ne hugyozz be, edd meg rendesen az ebédet, stbstb.


Nem szeretek ennyire sarkosan fogalmazni, de az a helyzet, hogy neked nem elveid vannak, hanem szimplán egy lusta, tehetetlen, tohonya, enyhén retardált, gyermeki szinten megrekedt balf-sz vagy, nincs benned küzdőszellem, azt várod, hogy a szádba repüljön a sültgalamb, nincs benned se ambíció, és főleg, nincs önreflexió, ezért ahelyett, hogy szembenéznél a valósággal, kreáltál magadnak egy alternatív univerzumot, ahol te vagy a feddhetetlen szent életű grál lovag szemben az egész romlott világgal.

aug. 26. 21:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 39/51 A kérdező kommentje:

38


De egy emberért miért versenyeznék te jóember? Az ember szerinted egy trófea amit el kell hódítani? Tápláld csak a hülye társadalom hülye értékeit. Én inkább hiszek magasabb rendű dolgokba, és megpróbálom ignorálni a szennyet, és ha a Fennvaló segít talán még találok egy embert akinek nem mosták szét az agyát és kilépett a dzsungelből. Hiszek benne, hogy bár kevesen, de vannak evoluált emberek még.

aug. 26. 22:51
 40/51 anonim ***** válasza:

"de egy emberért miért versenyeznék te jóember? Az ember szerinted egy trófea amit el kell hódítani?

Röviden: Igen.


"Én inkább hiszek magasabb rendű dolgokba, és megpróbálom ignorálni a szennyet"

Megpróbálhatod, de b.szhatod.


Ha már eredetileg a Tudomány kategóriába posztoltad ezt a világfájós hülyeségnek a dilemmáit, akkor nagyon javaslom, hogy Csányi Vilmos munkásságát tanulmányozd át.

aug. 26. 23:11
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!