A gyerek miért az ártatlanság jelképe?

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Nem szexelt még.
Bárki bármit mond, a vallás szerint ilyen egyszerű.
Másodlagos magyarázat lehet az, hogy a gyereknek sokáig nincs "szabad akarata", azaz nem tud kognitív szinten dönteni arról, hogy mi a rossz - így elkövetni sem tud szándékosan negatív tetteket.

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:#6 #7 De ha a kedves szülő ÁLDOZATOT HOZNA és MEGTANÍTANÁ a gyereknek azokat az erkölcsi normákat... 😁 Megint ott vagyunk, hogy a gyerek ártatlan, nem ő tehet róla, hogy rosszul viselkedik.
Egyébként a Bibliába is az van írva, hogy mindenki bűnben születik, tehát a csecsemő is bűnös, szóval igazad van.

válasza:Az agresszió egy veleszületett dolog, azt nem kell tanulni sehonnan sem, és ezt nem én mondom, hanem szociológusok, pszichológusok. A kérdés csak az, hogy mennyire lesz agresszív a gyerek.
A szülőnek persze meg kell tanítania, hogy az agresszió rossz. De egy ovis, kisiskolás gyereknek nem lehet úgy elmagyarázni a dolgokat, mint egy felnőttnek, és sok kisgyerek azt csinálja, hogy amíg látja a szülő, addig jó, de amint ott van az oviban/suliban, onnantól egy kisördög.
Az én gyerekeimmel szerencsére sosem volt ilyen probléma, sőt, inkább biztatni kellett őket, hogy megvédjék magukat az agresszív gyerekekkel szemben.
Kapcsolódó kérdések:
2020ban volt egy kis dolog velem és egy barátommal! Egy levelet akart a haverom vinni egy csajnak! Én mentem vele de az utca másik oldalán voltam míg ő bedobta a levelet! Ekkor kiszaladt az apa és megkergetett minket! Mai napig mondja hogy egy bizonyos harmadik...
Két hónapja a húgom műszakjában a kolléganőjének a tesója úgy vitt ki árut, hogy nem fizette ki. Így mindhárom abban a műszakban dolgozót kirúgták. Most hallották hogy hármuk ellen feljelentést tettek 5milliós leltárhiány miatt a rendőrségen. Leltárfelelősség nincs....
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!