Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A gyerek miért az ártatlanság...

A gyerek miért az ártatlanság jelképe?

Figyelt kérdés
Valaki meg tudja magyarázni miért lett a gyerek az ártatlanság jelképe?

máj. 5. 07:51
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Talán mert nincs eredendően gonosz ember, hanem a környezeti hatások (szociális, társadalmi) és nevelés (vagy hiánya) teszi azzá. Ellenben gyenge, esendő és könnyen befolyásolható, ezért is van az, hogy valaki rossz társaságba keveredik és le tud zülleni.
máj. 5. 08:16
 2/16 anonim ***** válasza:
Mert nem tehet arról, hogy hova születik, kik nevelik. Pl ha valaki gyerekként nevelőotthonba kerül, nem tehet róla, vagyis ártatlan.
máj. 5. 08:42
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Képzelj el egy új, tiszta, hófehér papírlapot. Ilyen a gyerekek lelke. Ez a papír idővel besárgulhat, koszolódik, foszlik, elrohad. Ilyen egy felnőtt lelke.
máj. 5. 09:28
 4/16 anonim ***** válasza:
64%

Nem szexelt még.

Bárki bármit mond, a vallás szerint ilyen egyszerű.

Másodlagos magyarázat lehet az, hogy a gyereknek sokáig nincs "szabad akarata", azaz nem tud kognitív szinten dönteni arról, hogy mi a rossz - így elkövetni sem tud szándékosan negatív tetteket.

máj. 5. 12:42
 5/16 anonim ***** válasza:
50%
Megszületett és még nem csinálát semmit. Majd ahogy nővekszik és kinyílik a világ számára, akkor kezdi el egymás után a bűnt elkövetni.
máj. 5. 13:09
 6/16 anonim válasza:
34%
A gyerekek nem ártatlanok, ez egy marha nagy kamu. Már óvodában is ge**k, aztán általános iskolában, gimiben, egyetemen, egészen addig amíg meg nem halnak.
máj. 5. 16:52
 7/16 XXXBalazs ***** válasza:
100%
Lepontoztátok, pedig #6-os válaszadóknak van igaza. Háromgyerekes apaként mondom, hogy a kisgyerekek tudnak a leggonoszabbak lenni. Egész egyszerűen nincsenek tisztában azzal, hogy amit tesznek, annak milyen következményei vannak, és miért rossz. Nincsenek erkölcsi normáik.
máj. 6. 05:56
 8/16 anonim ***** válasza:
Tán a szülőt utánozza és látja, hogy azok, hogy csinálják VAGY a tévéből szedik, mert túl sok infantilis mesét nézettek velük. Valahonnan ez elindult 7#.
máj. 6. 06:00
 9/16 anonim ***** válasza:
0%

#6 #7 De ha a kedves szülő ÁLDOZATOT HOZNA és MEGTANÍTANÁ a gyereknek azokat az erkölcsi normákat... 😁 Megint ott vagyunk, hogy a gyerek ártatlan, nem ő tehet róla, hogy rosszul viselkedik.

Egyébként a Bibliába is az van írva, hogy mindenki bűnben születik, tehát a csecsemő is bűnös, szóval igazad van.

máj. 6. 06:43
 10/16 XXXBalazs ***** válasza:

Az agresszió egy veleszületett dolog, azt nem kell tanulni sehonnan sem, és ezt nem én mondom, hanem szociológusok, pszichológusok. A kérdés csak az, hogy mennyire lesz agresszív a gyerek.

A szülőnek persze meg kell tanítania, hogy az agresszió rossz. De egy ovis, kisiskolás gyereknek nem lehet úgy elmagyarázni a dolgokat, mint egy felnőttnek, és sok kisgyerek azt csinálja, hogy amíg látja a szülő, addig jó, de amint ott van az oviban/suliban, onnantól egy kisördög.

Az én gyerekeimmel szerencsére sosem volt ilyen probléma, sőt, inkább biztatni kellett őket, hogy megvédjék magukat az agresszív gyerekekkel szemben.

máj. 6. 07:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Szeretném ártatlanságom bizonyítani, ehhez szükségem lenne egy térfigyelő kamerás felvételre! Kiadják nekem?

2020ban volt egy kis dolog velem és egy barátommal! Egy levelet akart a haverom vinni egy csajnak! Én mentem vele de az utca másik oldalán voltam míg ő bedobta a levelet! Ekkor kiszaladt az apa és megkergetett minket! Mai napig mondja hogy egy bizonyos harmadik...

Szerintetek két hónappal a munkaviszony megszűnése után a cég lopás miatt feljelentheti a volt dolgozóit leltárhiány miatt?

Két hónapja a húgom műszakjában a kolléganőjének a tesója úgy vitt ki árut, hogy nem fizette ki. Így mindhárom abban a műszakban dolgozót kirúgták. Most hallották hogy hármuk ellen feljelentést tettek 5milliós leltárhiány miatt a rendőrségen. Leltárfelelősség nincs....

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!