Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A gyerek miért az ártatlanság...

A gyerek miért az ártatlanság jelképe?

Figyelt kérdés
Valaki meg tudja magyarázni miért lett a gyerek az ártatlanság jelképe?

máj. 5. 07:51
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Már meg ne haragudjatok a kérdesemért, de ezt nem az újszülöttekre, kisbabákra értik csupán? Mert szerintem ő az aki ártatlan. Ne egy rohangáló kisördögre gondoljatok csak! Hanem arra amikor még nem tud semmit a szülő nélkül csinálni. Aztán már , jár, beszél, utánozza a szűlőt, később mást is, de az első 6 évben csak szülőt. Ezért kell a nevelésre odafigyelni
máj. 6. 09:17
 12/16 XXXBalazs ***** válasza:
49%

Lehet, hogy valóban az újszülöttekre vonatkozik, utána kellene járni a mondás eredetének.

--

Az egyébként nem igaz, hogy a gyerek "lelke", vagy személyisége, vagy akármije hófehér. Amikor a gyerek megszületik, már eleve egy egyedi személyiséggel rendelkezik. Már egészen korán, 3-4 hónapos koruk körül észrevehető, hogy eltérően reagálnak a külvilágra, és sok esetben simán látható a kapcsolat a babakori, és a felnőttkori viselkedés között.

Hat éve korra a személyiség alapjai megszilárdulnak, persze onnantól fogva is változik az ember (még 20-30 éves korban is), de az alapvonások már fixek.

máj. 6. 09:36
 13/16 A kérdező kommentje:
Úgy látom itt félre értés lett. Nem vallás szerint gondoltam.
máj. 6. 10:53
 14/16 anonim ***** válasza:
Egy baba amikor megszületik azt sem tudja, hogy már nem a pocakban van. 6 hónapos koráig biztos. Aztán ráébred. Elkezdi megkóstolni már egyedül a tárgyakat. Ártatlan sok időn keresztűl mert felfedez. Az, hogy hogya van megengedve ez az a szülő felelősége. Amikortól a saját, a már kialakult személyisége megvan tinikorban, na ott már más a helyzet. Tinikort említettem. Tehát a gyerekek babként, kicsiként 5-6 évesen a szülőkre hagyatkoznak. Persze később is. Na most akkor miről is beszélünk?
máj. 6. 11:47
 15/16 anonim ***** válasza:

Értem én, de a vallás miatt terjedt el, mint sok más dolog is a közbeszédben.

máj. 6. 12:01
 16/16 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom, én nem értek vele egyet. Soha annyi agressziót, bántást, sérelmet nem szenvedtem el felnőttektől, mint az iskolás éveimben. Pedig nem volt velem semmi baj, csak annyi, hogy nem voltam olyan nagypofájú. Soha senki nem állt ki mellém, vagy egyenesen beállt bántani. Ennyit az ártatlanságról. Felnőttek között is van sok minden, de legalábn itt már az ember valamennsure megválogathatja, hogy kik veszik körül, változtathat rajta stb. Az iskolában nem volt ennyire rugalmas ezm
máj. 7. 12:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Szeretném ártatlanságom bizonyítani, ehhez szükségem lenne egy térfigyelő kamerás felvételre! Kiadják nekem?

2020ban volt egy kis dolog velem és egy barátommal! Egy levelet akart a haverom vinni egy csajnak! Én mentem vele de az utca másik oldalán voltam míg ő bedobta a levelet! Ekkor kiszaladt az apa és megkergetett minket! Mai napig mondja hogy egy bizonyos harmadik...

Szerintetek két hónappal a munkaviszony megszűnése után a cég lopás miatt feljelentheti a volt dolgozóit leltárhiány miatt?

Két hónapja a húgom műszakjában a kolléganőjének a tesója úgy vitt ki árut, hogy nem fizette ki. Így mindhárom abban a műszakban dolgozót kirúgták. Most hallották hogy hármuk ellen feljelentést tettek 5milliós leltárhiány miatt a rendőrségen. Leltárfelelősség nincs....

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!