A gyerek miért az ártatlanság jelképe?

válasza:

válasza:#11
Lehet, hogy valóban az újszülöttekre vonatkozik, utána kellene járni a mondás eredetének.
--
Az egyébként nem igaz, hogy a gyerek "lelke", vagy személyisége, vagy akármije hófehér. Amikor a gyerek megszületik, már eleve egy egyedi személyiséggel rendelkezik. Már egészen korán, 3-4 hónapos koruk körül észrevehető, hogy eltérően reagálnak a külvilágra, és sok esetben simán látható a kapcsolat a babakori, és a felnőttkori viselkedés között.
Hat éve korra a személyiség alapjai megszilárdulnak, persze onnantól fogva is változik az ember (még 20-30 éves korban is), de az alapvonások már fixek.

válasza:

válasza:#13
Értem én, de a vallás miatt terjedt el, mint sok más dolog is a közbeszédben.

válasza:Kapcsolódó kérdések:
2020ban volt egy kis dolog velem és egy barátommal! Egy levelet akart a haverom vinni egy csajnak! Én mentem vele de az utca másik oldalán voltam míg ő bedobta a levelet! Ekkor kiszaladt az apa és megkergetett minket! Mai napig mondja hogy egy bizonyos harmadik...
Két hónapja a húgom műszakjában a kolléganőjének a tesója úgy vitt ki árut, hogy nem fizette ki. Így mindhárom abban a műszakban dolgozót kirúgták. Most hallották hogy hármuk ellen feljelentést tettek 5milliós leltárhiány miatt a rendőrségen. Leltárfelelősség nincs....
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!