Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Aludj el gyermekem, a nap már...

Aludj el gyermekem, a nap már lement - melyik ez az altatódal?

Figyelt kérdés
A nagymamám a halála előtt énekelt egy altatódalt. Ezt a sort többször elénekelte. Volt benne valami madárka is, de többre nem emlékszem/nem tudtam kivenni. Valaki felismeri, hogy melyik dalról lehet szó?

jún. 3. 20:12
 1/1 anonim ***** válasza:

Ennek van többféle változata, a szöveg forditása eltérö - feltehetöen ez lehetett, esetleg más fordításban

www.youtube.com/watch?v=SxU8SWWRZQ4&list=RDSxU8SWWRZ..

jún. 3. 20:55

További kérdések:

A GYAKORIKÉRDÉSEK.HU valóban a hasznos tudást pontozza, vagy csupán a többségi buborék populizmusát?

A GYK értékelési rendszere papíron a válaszok szakmai minőségét hivatott mérni, a gyakorlatban viszont sokkal inkább a „populizmus algoritmusaként” működik, valamint szubjektív érzelmi hőmérő szerepet tölt be. Népszerűséget mér, nem szakmaiságot, hitelességet.

Mit jelent, ha valakire azt mondják, hogy "halott madár"…?

Volt egy kapcsolatom, kiderült van élettársa, csak épp velem csalta meg. Azt mondta az élettársa rám, hogy " halott madár" vagyok. Ez mit jelent?

Szerintetek mely településeknek vagy járásoknak kellene más vármegyékhez csatlakozniuk?

Szerintem ezek lennének logikusak, de lehet kiegészíteni és vitatkozni. Nagykőrös -> Bács-Kiskun Dombóvár -> Somogy Siófok -> Fejér Dunaföldvár -> Fejér Őriszentpéter -> Zala Barcs -> Baranya Mezőkövesd -> Heves Abony -> Jász-Nagykun-Szolnok Tiszafüred ->...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!