Ismertetek olyan személyt aki gyilkosság áldozata lett?

válasza:szerencsére nem, de közvetetten igen.
pl. ismerek olyat, akinek megölték a gyerekét vagy az egyik nagyszülőm testvére a második világháborúban halt meg.

válasza:Igen.
Lecsúszott értelmiségi volt,a város központjában verték halálra unatkozó "fiatalok".
Magyarországon.

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Nem. Olyat férfit ismerek a munkám révén, akinek a felesége több késszúrással megölte az anyját. (Mármint a férfi anyját, vagyis a feleség az anyósát, akivel elmérgesedett a viszonyuk).
Eltemette az anyját, a felesége börtönben, ő pedig egyedül neveli a közös gyereküket pár éves kora óta.
(Több év ismeretség után mondta el egyszer, annak kapcsán, hogy milyen nehéz egyedülálló apaként, munka mellett, nagyszülői segítség nélkül gyereket nevelni.)
Kapcsolódó kérdések:
Csak annyira emlékszek a filmből, hogy egy férfi szemtanúja a gyilkosságnak és megpróbálja rávenni az elkövetőt, hogy adja fel magát, de az elkövető bepánikol és lelövi a férfit. A férfi családja a tragédiát követően fokozatosan átveszi néhai barátja helyet és visszailleszkedik a társadalomba.
Ez vmi újabb keletű kifejezés? Ti mikor kezdtétek el hallani?
Sokat hallottam már róluk filmekben, de nem tudom eldönteni, hogy valóban megtörtént e. Van az a híres igézet a "Te is kisfiam Blutusz?" sok filmben hallottam már, de fogalmam sincs,hogy ez tényleg igaz e? Iskolában sosem tanították ezt
Elég sokat lehet/lehetett hallani, olvasni erről a kínai lányról, aki leszúrta a nevelő anyját, de sehol nem írják az okát, viszont pl. TikTok-on magyarok és külfdiek is írják, hogy el akarta adni őt éa ezért.Link:
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!