Nem szeretnék valakit meghívni egy baráti nyaralásra, viszont meg fog sértődni. Szerintetek beszéljek vele előtte?
A helyzet a következő: a baráti társaságunka bekerült egy srác (tipikus nagyszájú, bulizós, szingli srác)az egyik csaj révén, akivel annó kavartak, de aztán csak barátok maradtak. Eleinte jól kijöttünk vele, bár igazából csak bulizni mentünk együtt, nem lettünk lelkitársak.Tavaly is mentünk nyaralni, akkor jött velünk. Viszont azóta több gond is jelentkezett:
-elkezdte felpróbálni a társaság lánytagjait. Kezdte velem (csak csók volt köztünk, igazából én személy szerint nem akartam tőle semmi komolyat, meg elvileg ő sem tőlem)aztán elkedzte ezt a többi lánnyal is...az egyiket meg is bántotta, mert egy randi után visszautasította, a másikra meg úgy hajt, hogy van barátja.
-nekem azóta lett párom, akit nagyon szeretek és Ő tud a csókról. Bár elvileg nem zavarja, ha jön a srác (bár nem kedveli túlzottan)én mégsem szeretném Őt ilyen helyzetbe keverni, hogy együtt nyaral azzal a sráccal, aki kavart a barátnőjével
-a srác elég kavarógép, többször kibeszélte pl. azt a csajt, aki behozta a társaságba (a szexuális életét is...amire nem igazán lettünk volna kíváncsiak) meg úgy alapjáraton imád kibeszélni másokat és pletykálni
-rendeztem egy házibulit, ahol nagyon sok volt a viselkedése:nagyszűjú, bunkó, amikor már mindneki elment, meg volt sértődve, hogy mi is fáradtak vagyunk, lefeküdnénk aludni így hajnalban, tehát jó lenne, ha menne. Az ajtóban pedig bezsólogatott nekem (mondjuk részeg volt)
- a társaság nagy része már eleve nem csípi őt a nagyszájúsága miatt, nem is hívják sehova, de ő nem vezsi magát észre, mindig panazskodik másoknak, hogy miért lehet ez így, hogy őt nem hívják...én hívtam őt csak kb. ide-oda, meg a másik csaj, de a házibulim óta én is tartoma távolságot
Szóval nem szívesen hívnám meg idn nyaralni velünk, de nem tudom, hogy mit csináljak, mert úgyis a fülébe fog jutni a dolog. A másik csaj szerint nagyon gáz, hogy nem hívjuk, merthogy tavaly jött. De azóta sok víz lefolyt a Dunán. nekem meg lelkiismeretfurdalásom van, mert nem szeretek megbántani senkit sem, de őt csak azért hívnám, hogy ne sértődjön meg. Szerintetek bezséljek vele erről? Mert azért párszor tuti összefutunk, ha a másik csaj szervez programot, akkor hívni fogja őt is. Vagy felejtsme el az egészet és hívjam meg őt is?
Szerintem meg, olykor a kegyetlen őszinteséggel tehetünk legtöbbet a másikért, még ha a megsegítése nem is áll szándékunkban.
Az olvasottak alapján a srác közösségi élete már lejtőn gurul lefelé, és a te őszinteséget lesz az, (ha képes lesz magába nézni) ami megállítja a gurulásban. Ha nem lesz képes magába nézni, akkor is szívességet teszel neki, mivel legalább megspórolja a hosszú sorvadásos időszakot, amivel azzal töltött volna ki, hogy másoknak panaszkodik.
Így is úgy is sz*rul fogja érezni magát, hogy úgy mondjam, de még mindig ez lenne a jobb megoldás, mintha adnátok alá az önámítás lovát.
Az ilyen gusztustalan bájgúnárt a helyetekben messziről elkerülném. Nem is értem... Azt írod, hogy "elkezdte felpróbálni a társaság lánytagjait". Ez szerintem csak szerintem visszataszító? Mindenkinél bepróbálkozik, faszrahúzza, majd eldobja mint egy rongyot. Ennyire nem láttok át a szitán? Mégis mit vártok egy ilyen alaktól? Mire számítotok?
Egyébként meg simán ne hívd meg! A nem tetszik neki, ő baja. Nem sokat veszítetek nélküle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!