Eurovíziós Dalfesztivál 2014. Ti engednétek, hogy egy szakállas "nő" (Conchita Wurst) fellépjen a világ előtt?
A fellépőknél van pár kritérium a küllemet illetően.
Pl: a foghiány. (ezt Soma mondta)
Egy "nő" esetében a szakáll helyénvaló?
Ja, nyilván természetesnek veszik a transzexualitást attól, hogy látnak 1 szerencsétlen embert egy műsorban, és ne adj' isten még normálisan el is van nekik magyarázva a dolog, nem pedig feszengve, hebegve-habogva. A gyerekeknek elmondják, hogy vannak tolvajok, gyilkosok, háborúk, halál, - sőt, amivel ők is találkozhatnak: kirekesztés, csúfolódás; aztán épp egy "néni-bácsi" miatt kell szégyenkezni? Na nehogy már...
Aztán ha az erőszak el van magyarázva a gyereknek, akkor akár azt is természetesnek veheti, nem?
Inkább a toleranciát kéne magyarázni...
Én bár keresztény vagyok, nem nézem le, és nem vagyok előítéletes, de szerintem ez egy kicsit ízért túlzás. Ez a szakállas nő, aki az Eurovízión azt mondja, az embereknek, hogy a tanszexualitás, és a homoszexualitás teljesen ugyanolyan hétköznapi, és elfogadott dolgok, mint amilyen mondjuk a heteroszexualitás. Ha nő akkor hiába volt férfi régebben, váljon meg a szakállától.
Nekem ez a véleményem.
Ha valóban "mindent" el lehet magyarázni egy gyereknek, akkor miért erőltetik a 16-os meg a 18-as karikákat a műsorokban???
Hiszen akkor azt is elmagyarázhatja a szülő!
Aaaaha
Ha egy filmet/műsort 16 vagy 18 éven felülieknek ajánlanak, akkor NYILVÁN nem azért teszik, mert van benne valami, amivel a "gyerek" nem találkozott még élete során, hanem például a kamaszkor miatti, mondhatni labilis állapot miatt; - igaz nagyjából ismerik a világot, és a jó meg a rossz közötti különbséget, de ez az az időszak, amikor elkezdenek foglalkozni ideológiai kérdésekkel, önálló gondolataik lesznek, és már nem a szülő a tudásszerzés legfőbb központja (persze az iskolában is tanulnak, de az iskola aligha nevel a valós életre. A szülők azt hiszik, hogy az iskola neveli a gyerekeket, az iskola meg azt, hogy a szülő. LOL) ilyen korban nagyon nagy szerephez jutnak a barátok és a média. Ezért lehet, hogy rátesznek egy 16os karikát egy olyan filmre, amiben valami lecsúszott kukahuszár bárgyú mosollyal az arcán, boldogan lövi magát, vagy ahol az erőszakot normális emberi reakciónak mutatják be. Meg nyilván nem raksz be egy világfájdalmas gyereknek egy öngyilkosos/mentális betegséges filmet..
Nem azért, mert a 16 éves még soha nem hallott drogról/erőszakról/öngyilkosságról, hanem maga az ábrázolás miatt.
Persze az alacsonyabb korhatároknál egy kicsit máshogy van: a kisgyerekekben nagyon sok minden szorongást/feszültséget idézhet elő (a feszült zene; ha gyorsan történnek az események; vagy ha valami rossz dolog történik olyan dolgokkal, amit ő is ismer).
De ami a legfontosabb: ha egy gyerek egy konkrét történetet lát, akkor abba beleéli magát, teljesen mindegy, hogy mennyire reális a történet. Pl megkérheted a gyerekedet, hogy segítsen neked főzni otthon; panírozza be a csirkemellet, vagy segítsen köretet csinálni a sonkához. Ilyenkor semmi baja nincs a kölöknek, pedig hát nyilván tudja, hogy cuki pipivel, meg malackával fogja tömni magát. Viszont, ha a Csibefutam szereplőit mészárolják le, vagy Babe-ből lesz fincsi pöri a film végén, akkor a gyerek hónapokig fog bömbölni, és soha a büdös életben nem fog többé húst enni, megrendül a beléd vetett bizalma, stb stb...
Ugyan így van ez Conchitával is. NEM TAGADHATOD le Conchita, és a hozzá hasonlóak puszta létezését csak azért, mert neked úgy kényelmesebb, mert az NEM HELYES!
Nyilván más lenne megnézetni egy szöröncsétlen 5 évessel az Őrült nők ketrecét, vagy szemléletesen elmesélni a meleg szex csínyját-bínyját, mert ezek tényleg nem neki valók, SŐT, meg azt se kell neki mondani, hogy a bácsi "transzvesztita", csak úgy nagyjából körülírod, és kész.
Mondanám, hogy nekem tökmindegy, ki hogy neveli a porontyát, de sajnos nem; van egy kis apróság, ami elég zavaró: ők fogják alakítani a jövőt, szóval elég fontos, hogy ki mennyi toleranciát mutat a világ felé a "drága gyermek" előtt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!