Egy átlag embernél, hány évre visszavezethető a családfa?
1 jól mondja. Nézelődj Magyar Családtörténet Kutató Egyesület, és a family search lapokon
family search
Hát mi nem vagyunk nemesi család, de fejben vissza tudom vezetni a felmenőimet úgy az 1850-es évekig. Nevek, foglalkozások, lakóhelyek saccperkábé tól-ig.
Azt tudom, hogy papíron már nem lehetne, mert több helyen is leégett a templom, vagy a háborúkban eltűntek az anyakönyvek, ahol éltek az őseim.
Nem határozható meg. Erősen függ helytől, körülményektől, az adott család mozgásától, és a kereső kitartásától.
Elméletben szépen sorban visszafejtheted. Megakadni akkor fogsz, ha eltűnt a következő példány, vagy nem a adják oda (sok ok miatt). Minél korábbi anyakönyvet keresel, annál esélyesebb, hogy nincs (ellopták, elégették, leégett a templom, kifosztották, stb.). Elméletileg lehet olyan szerencséd, hogy több száz évig visszamész, csak rendkívül sok idő (és pénz) ráfordítás.
Nekem van egy barátom, elképesztően kitartó, valahol az 1500-as évek elejénél tart. De biztos benne, hogy vannak még lehetőségei.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!