Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Egy átlag embernél, hány évre...

Egy átlag embernél, hány évre visszavezethető a családfa?

Figyelt kérdés
Nincs nemesi cím, kutyabőr, egyéb sallang.Csak egyházi, és egyéb bejegyzés.Nekem azt állították,hogy legalább 200 év. Én ezt kétlem, hogy ekkor anyakönyv, stb.. egyéb vallási nyilvántartás létezett.( Magyarországon)
2016. jún. 27. 17:33
 1/5 anonim ***** válasza:
A 200 év pedig reális. A török hódoltság utáni időben alakult az egyházi anyakönyvezés. Tehát az 1700-as évek legelejéig vezethető vissza szerencsés esetben a családfád. A mi családunknak is eddig sikerült. Ennél korábbi levéltári és egyházi adatok nincsenek az egyszerű emberre nézve.
2016. jún. 27. 17:46
 2/5 anonim ***** válasza:

1 jól mondja. Nézelődj Magyar Családtörténet Kutató Egyesület, és a family search lapokon

[link]

family search

2016. jún. 27. 17:49
 3/5 anonim ***** válasza:

Hát mi nem vagyunk nemesi család, de fejben vissza tudom vezetni a felmenőimet úgy az 1850-es évekig. Nevek, foglalkozások, lakóhelyek saccperkábé tól-ig.

Azt tudom, hogy papíron már nem lehetne, mert több helyen is leégett a templom, vagy a háborúkban eltűntek az anyakönyvek, ahol éltek az őseim.

2016. jún. 27. 17:58
 4/5 anonim ***** válasza:

Nem határozható meg. Erősen függ helytől, körülményektől, az adott család mozgásától, és a kereső kitartásától.

Elméletben szépen sorban visszafejtheted. Megakadni akkor fogsz, ha eltűnt a következő példány, vagy nem a adják oda (sok ok miatt). Minél korábbi anyakönyvet keresel, annál esélyesebb, hogy nincs (ellopták, elégették, leégett a templom, kifosztották, stb.). Elméletileg lehet olyan szerencséd, hogy több száz évig visszamész, csak rendkívül sok idő (és pénz) ráfordítás.

Nekem van egy barátom, elképesztően kitartó, valahol az 1500-as évek elejénél tart. De biztos benne, hogy vannak még lehetőségei.

2016. jún. 28. 13:12
 5/5 nagyati01 válasza:
Sok dologtól függ, de ez teljesen reális. Én az 1800-as évek elejéig minden gond nélkül vissza tudtam menni. Egyébként anyakönyvek az 1700-as évektől végétől már minden felekezetben vannak. Nekem az egyik ágon a legkorábbi dátum 1756. Még nem kutattam ki mindent.
2016. júl. 16. 20:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!