Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ha majd nem kívánom fizetni...

Ha majd nem kívánom fizetni az egyházközségi hozzájárulást ugye nem lesz belőle bajom?

Figyelt kérdés
egyszerű a történet, vidéki kisváros, megkereszteltek reformátusként mindenféle döntéshozatal nélkül kiskoromban, azóta is járnak szedni évente anyuméktól az "egyházadót" ami már rég nem létezik, csak egyházközségi hozzájárulás, hiába kérem hajthatatlanok, hiába nem templomba járósak idősebb korosztály és helyettem is mindig fizetik, hiába mondom hogy ne. igaz későbbi téma ez, de ez az ő halálukkal majd szépen véget fog érni, viszont rám vár egy magyarázkodás hogy legyen szíves hagyjanak békén ezzel és ezért már most aggódok hogy hogy fog zajlani. természetesen megemlítem majd a beszedőnek a nézeteim és hogy soha többé ne keressen ezügyben, illetve bárminemű rokonomtól se merjen pénzt kérni a nevemben, viszont aggódom hogy lehet ezt előadni kulturáltan? nem célom senkit megbántani nyilván
2016. júl. 3. 20:57
 1/2 anonim ***** válasza:
Azért nem fognak börtönbe zárni. A baj csak a temetéskor lesz, mikor (az egyázi temetés esetén) a tiszteletes be fogja kérni az elmeradott befizetést. Ha pedig civil temetés lesz, akkor a hivatalnak fogsz fizetni. Ingyen a tyúk sem kapar (el).
2016. júl. 3. 21:44
 2/2 A kérdező kommentje:
az már kérem nem az én problémám lesz, nekem ugyanmindegy mi lesz ezzel ami ittmarad belőlem, ha meg senki sem fizet utánam is el kell rendeznie valahogy az államnak, a hűtőháznak is költsége van naponta na ne kukacoskodjak
2016. júl. 3. 21:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!