Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Szerintetek lehetséges volna...

Dr. Tudorka Tódor kérdése:

Szerintetek lehetséges volna színházi színpadra adaptálni, azaz színházi előadás formájában feldolgozni az Alien történetét?

Figyelt kérdés
Tehát a Nyolcadik utas a halál és hasonló filmek, Bolygó neve halál, stb cselekményein alapulna, de színházban volna előadva. Úgy tudom, hogy egy űrszonda leszállásáról is készült nemrég egy színházi előadás, amelyik egy aszteroidára szállt le. A címét sajnos nem tudom.

aug. 30. 20:19
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Persze, de mindenképpen meg kell buzerálni nagyon sok hangszóróval és vibramotorokkal a nézőtéri székeket, hogy kellőképpen beszarjanak. Mindenképpen a szín része kell lennie a nézőtérnek is, tehát ott rohangáljon a vakarcs köztük, a nézőtér legyen az idegen bolygó ésatöbbi, de az első félórában semmi se történjen a nézőtéren, aludjanak csak el előbb... És aztán a nézőtér első sorában legyen a meglepi, az áldozatot felrángatják utána a színpadra, de úgy mintha tényleg rosszul lett volna ott valaki, életszerűen, nem pedig lemásolni gagyisztániul a filmet, mert azon csak röhögni fognak, hisz ismerik a sztorit. Előzőleg a betermékenyítés pl. lufik bedobálásával történjen a nézőtérre, vagy a plafonról hulljon le valami hungarocellhó mindenkire, tehát hogy bárki áldozat lehessen!

A kiírásba pedig kitenni, hogy +18 és pszichés betegeknek nem ajánlott.

Nagyon getzire meg lehet csinálni.

aug. 30. 23:05
 2/7 anonim ***** válasza:
Jézusom segíts! Mégis KINEK jut eszébe ekkora képtelen ostobaság?!....
szept. 3. 09:37
 3/7 A kérdező kommentje:
Én ezt csak olvastam, mástól hallottam, tehát nem az én ötletem volt valójában..
szept. 3. 14:04
 4/7 anonim ***** válasza:
Inkább találj ki valami új szörnyes űrsztorit a színházba. Jogdíjilag is ócsóbb.
szept. 3. 17:27
 5/7 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem legalább akkora sikere lenne, mint egy Star Wars operettadaptációnak.
szept. 4. 09:43
 6/7 anonim ***** válasza:
A Micsoda nő!-t lehetne például.
szept. 4. 14:08
 7/7 anonim ***** válasza:
A starwars eleve egy operett, nincs hová fokozni.
szept. 4. 17:23

Kapcsolódó kérdések:

Azoknál a programzenéknél, amelyek vershez kapcsolódnak, melyik előadásmódot kedvelitek?

Olyanokra gondolok, mint pl. a 4 évszak, vagy a Megdicsőült éj. A 3. változatot csak Kelemen Barnabásékkal hallottam.

"Hárman a padon" című színházi előadást látta már valaki?

A családommal szerettem volna megnézni ezt az előadást, egy hét múlva lesz, mivel már más előadásra nincs jegy, és amúgyis egy vígjátékot szerettem volna megnézni, azt mindenki szereti a csaladban. Ez így pont kapóra jött, viszont elolvastam a kritikát és...

Operaházban érdemes ide jegyet venni?

A III. emelet közepe fele néztem ki nem túl drága helyeket, milyenek innen a látásviszonyok? Megéri ide venni?Itt a pontos hely:

Valóban létezik olyan lehetőség, hogy egy színházi előadás után, ha szeretnél, vihetsz virágot vagy egyéb ajándékot a színészeknek?

Ha igen, mi a menete? Kivel kell ezt megbeszélni? És végül hol lehet ezt a virágot/ajándékot átadni? Csak virágot illik vinni? Ha igen, milyet? Vagy egyéb ajándékot is? Ha igen, mit? Személyesen is át lehet adni, vagy csak egy közvetítő személyen keresztül, egy üzenet...

Melyik feLugossy László előadás volt ez?

Azok tudnának esetleg segíteni, akik ismerik a kortárs művészetet. 2017 nyarán láttam egy kiállítást, Levitáció volt a címe. Szentendrén a fűrészmalom épületében volt. Elég sok feLugossy László videó volt kiállítva. A legtöbbet sikerült megtalálnom, volt Nem láthatsz a...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!