Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Mi az ami motivál, hogy alkoss?

Mi az ami motivál, hogy alkoss?

Figyelt kérdés

Általában milyen időközönként ülsz neki valaminek? Mennyi ideig tusz egyvalamin dolgozni?

Milyen témák foglalkoztatnak mostanság?

Hallgatsz zenét közben? Ha igen, milyet?

Kérsz kritikát a művedre? Hogyan reagálsz általában? Megfogadod?

2014. máj. 11. 23:28
 1/9 anonim ***** válasza:

Hihetetlenül ingadozó.

Szerelem, manipuláció, sorsszerűség.

Igen. Psychedelic chillout.

Nem. :)

2014. máj. 12. 00:11
 2/9 anonim ***** válasza:
(bocs, hogy ilyen röviden válaszoltam, mobilról nem szeretek írni :D)
2014. máj. 12. 00:13
 3/9 anonim ***** válasza:

Leginkább látvány után alkotok,de szeretnék pár gondolatot is megjeleníteni majd,de ahhoz még érnie kell.

Sokáig elvagyok egy képpel,de már gyorsabban dolgozok,változik a stílusom. A hasznos időt nehéz megmondani,mert előbb felrakom a vázlatot ,várok, jön a kidolgozás,ez hosszabb kb 2-3 óra,majd megint várok és innentől már több szünet egyre kevesebb módosítás,amit csinálok. Talán 8 óra körül volt a legtöbb hasznos idő,de jellemzően inkább 4 óra.

Zenét nem hallgatok közben.

Szoktam kritikát kérni,de a kritika nagyon átfogó dolog.

Nem fogadok meg minden kritikát,de van,hogy még az adott képen alkalmazom,ha úgy érzem attól sokkal jobb lenne a kép.Ha viszont valami nagyon újszerű javaslatot kapok,akkor azt külön kipróbálom egy másik "gyakorló" képen és eldöntöm,hogy nekem ez mennyire jön be,ha nem,akkor nem..

A portré állandóan foglalkoztat,de sajnos nincs elég lehetőségem modellről rajzolni. Fákat is szeretek rajzolni.

2014. máj. 12. 09:28
 4/9 anonim ***** válasza:
#3-as vagyok,ami kimaradt még,hogy sajnos ritkán festek saját elgondolásaim alapján,de gyakorlás miatt hetente igyekszem 1-2 alkalommal valamit alkotni.
2014. máj. 12. 09:31
 5/9 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Addig festem, amíg nincs kész. Minden nap dolgozom rajta, 4-7 napon át 1-3 órát. Az arcon látható érzelmek, valamint ugyanazon érzelmek absztrakt megjelenítése foglalkoztat, egyszerűsítve és emblematizálva (szinte). Nem hallgatok zenét közben. Nem kérek kritikát.

Üdv R.

2014. máj. 14. 21:28
 6/9 anonim ***** válasza:

Akkor ülök neki, ha van ihletem, vagy kedvem rajzolni. És addig csinálom, amíg érdekel.

Legtöbbször embereket ábrázolok, különféle szituációkban, vagy portrét rajzolok.

Kedvenc műfajaim a rock, punk rock, de alkotni kizárólag akusztikusra tudok. Már ha hallgatok közben. Mert néha az is zavar.

Szívesen meghallgatom a kritikát, de általában csak a tanáromtól hallok újat. Amúgy általában a saját fejem után megyek.

Te? :)

2014. máj. 16. 17:14
 7/9 A kérdező kommentje:

Mérettől függ, de minimum 6-8 óra, több szakaszban. Viszont egyszerre csak egy projekt fut, egyébként egymásba folyik a kettő.

Egy bizonyos fajta bevilágítási techika, valamint a vetült színek, reflexek.

Én mindig hallgatok zenét, a klasszikustól a köszörülős metálig mindent. Egyszerűen muszály, mert gesztusosan dolgozom, így kicsit olyan mint egy tánc, a ritmus megszabja az ecsetkezelés módját, dinamikáját.

Általában menet közben meghallgatom több ember véleményét, ami általában teljes ellentmondásban áll egymással. Igyekszem kiszűrni a technikai botlásokat, de nem megyek nagyon az egyéni ízlésük után. Ha kész van, már nem nyúlok hozzá :D

2014. máj. 16. 18:52
 8/9 A kérdező kommentje:
ja és köszi a válaszokat. Jöhetnek még :D
2014. máj. 16. 18:53
 9/9 anonim válasza:

Én ugyan írok, és nem festek/rajzolok, de az alkotási folyamat szerintem hasonló :)

A témát nálam mindig a zene adja. Ha megtetszik egy dal, az azonnal kivált belőlem valamilyen érzést, amiből aztán a papíron egy történet születik.( Aminek persze szinte soha nincs köze az eredeti szám mondanivalójához. :D) Egyszerűen csak a dallam fog meg. És nem is feltétlenül olyan zenéről van szó, amit amúgy a "magánéletben" is szeretek.

Kritikát kérek, de csak egy speciális személytől. Van egy jóbarátom, aki egyben a "személyi kritikusom", neki mutatok meg mindent elsőre. Ő nem egy művészlélek, így tökéletes próbaolvasó, ráadásul kegyetlenül őszinte. Rajta kívül a világon senki más nem tudja, hogy dolgozok valamin, a többiek csak a kész művet láthatják.

2014. máj. 19. 20:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!