Miért nem raknak nagy termésköveket az elhunytak temetésén a földbe, amivel feltöltik temetés során a sírgödröt?

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Dédmamámon rajta volt elvileg az a lánc, amit mindig viselt, egy vékony aranylánc feszülettel. Még estleg a jegygyűrűt szokták, de ezek nem érik meg a fáradságot egy sírrablónak. Ha valamit tesznek a koporsóba, akkor az legtöbbször szentimentális érték, nem éri meg ellopni, mert másnak értéktelen kacat.
Ahogy a 4-es is írta, az egyiptomi királysírok építése után mindenkit megöltek, aki ott dolgozott, meg hatalmas gránittömbökkel, labirintussal meg ki tudja mivel védték a sírt, mégis kirabolták őket, gyakran már akár pár héttel, hónappal, évvel a temetés után, bőven korabeliek. Meg persze minden későbbi generáció megpróbálta. A Tutanchamon sír azért volt akkora szenzáció annakidején, mert azt korábban nem rabolták ki, így érintetlen eredeti állapotban találták meg a régészek. Akik aztán kirabolták, ha úgy tetszik, hiszen mindent elvittek múzeumokba.

válasza:

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Nekem nagyon rémesek a hazai temetkezési formák. Jobban tudom Mexikóval azonosulni. El tudnám képzelni,hogy valóban a halottról szól a temetés, és nem a szörnyű fájdalomról amit magam mögöt hagyok. Hanem egy úgynevezett fekete ünnep,ami ha úgy nézem,arról...
Kb 30-40 éve, vagy régebbóta?
Tehát a rendszerváltást megelőző időszakra gondolok.
A fáraók temetkezési szokásairól rengeteg cikk van és sok tudományos film is készült ezzel kapcsoltaban. Viszont az oszmán szultánokról nem találtam semmi ilyesmit. Őket is mumifikálták vagy csak egyszerűen koporsóba tették őket aztán meg a türbékbe? Vagy hogy zajlott...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!