Anyák napján a mamákat is fel kell köszönteni?
Figyelt kérdés
A mamám tőlem kérte számon, hogy miért nem köszöntöttem fel, én pedig azzal érveltem, hogy az ember az anyját köszönti fel, tehát őt a lánya/fia kell felköszöntse nem én.2014. máj. 5. 20:13
1/8 anonim válasza:
Senkit sem kötelező felköszönteni. Ez a te beállítottságodtól függ. Én viszont minden gondolkodás nélkül felköszönteném.
2/8 A kérdező kommentje:
Értem, köszi. :)
2014. máj. 5. 20:48
3/8 anonim válasza:
Nem igazán értjük, hogy ki neked a mamád.
Normálisan ugyanaz lenne, mint az anyád, mert ezek szinonímák.
Az anyák napja arról szól, hogy az ember az édesanyját köszönti fel, aki neveli is őt.
4/8 A kérdező kommentje:
Anyukám anyja a mamám, anyukámat felköszöntöttem és a mamámat nem.
2014. máj. 6. 13:53
5/8 anonim válasza:
én fel szoktam köszönteni a nagymamáimat is. van akinek természetes, de van aki szerint nem kell. egy viszont biztos: rosszul nem fog esni neki, és ugyanúgy, ahogy az anya, megérdemli a nagyi is. a legtöbb gyerek sokat köszönhet a nagyszüleinek. szerintem
6/8 anonim válasza:
Mármint a nagymamád?
Őt az ő gyerekének kellene felköszöntenie. Persze odamehetsz te is, de elvileg ez így nem a te ünneped.
7/8 xeniah válasza:
Nálunk mindig természetes volt a családban, hogy a nagymamákat köszöntik az unokák is. Szerintem ne kötelességként fogd fel, hanem lehetőségként - ki tudja meddig lesz még rá alkalmad köszönteni? ;)
8/8 BigBerry13 válasza:
Mi fel szoktuk köszönteni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!