Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Kultúra és közösség » Népszokások

A kérdés
Gyuri1945 nevű felhasználó kérdése:

Mi történhetett a fél citrommal?

Tudom, hogy A pap és a fél citrom esetének nincs vége, de szerintetek mi lehet a vége? Mire használhatja az ember a fél citromot? Szobatársaimmal napok óta ezen gondolkozunk, nagyon hálásak lennénk az értelmes válaszokért. Köszi🙂

Keress kérdéseket hasonló témákban: pap, egyház, templom, citrom, repülő, inda, fa, folyó, lángvágó

  jún. 27. 07:53  Privát üzenet  

A válaszok
Mi az a "pap és a fél citrom"????

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 75%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/10Időpont jún. 27. 08:38 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

NEm tudom ugyan, milyen esetre gondolsz, de fél citromot igen sok mindenre lehet használni.

A legegyszerübb limonádét készíteni belöle, de salátákra is lehet csavarni a levét, gyümölcslevesbe vagy mártásba belefözni karikákban, lehet gyümölcsszörpökbe, gyümölcslevekbe, üdítökbe tenni, le lehet karikákban fagyasztani és jégkocka helyett italokba tenni, meg még rengeteg egyéb módon fel lehet használni.A válaszíró 75%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/10Időpont jún. 27. 08:43 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Én sem tudom, mire vonatkozik a kérdésed, de fél citrommal csodát tehetsz a bőröddel. Hűsítő, pórus-összehúzó, a reszelős könyököt, térdet is simává varázsolja.

Legközelebb írj forrás-megjelölést a kérdésedhez! A pap és a fél citrom esete nem mond nekünk semmit, ezért kaptál étellel és bőrrel kapcsolatos válaszokat.A válaszíró 77%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/10Időpont jún. 27. 09:29 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
dubitus nevű felhasználó válasza:

"Tudom, hogy A pap és a fél citrom esetének nincs vége"

Rosszul tudod! - vége van.

A pap limonádét csinált belőle és mivel cukorbeteg, édesítőszerrel.A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 65%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/10Időpont jún. 27. 10:37 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Nekem elmesélte egy haverom, hogy mit csinált a pap a fél citrommal, de megígértem, hogy nem adom tovább. Úgyhogy nem mondom el.

A válasz 52%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 74%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/10Időpont jún. 27. 11:33 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

5


A jósédesanyádat akkor!A válasz 52%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 63%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/10Időpont jún. 27. 11:55 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Kb. 5 másodperc volt kikeresni:


[link]A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 76%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/10Időpont jún. 27. 12:39 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Ennek a sztorinak pont az a lényege, hogy nincs vége, mert szivatós. Senki sem tudja.

A válaszíró 76%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/10Időpont jún. 27. 12:40 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Hát nem tudom, de én könnyesre röhögtem magam a sztorin, köszi annak aki megkereste és belinkelte!! 😂😂😂


És gratulálok az írójának!A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 62%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/10Időpont jún. 27. 13:06 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Élt egyszer egy pap, aki esküje letétele után elindult világot látni. Hosszú éveken át vándorolt, mígnem elérkezett egy Isten háta mögötti kis faluba. Itt az általa hirdetett vallásban hittek, de templomuk nem volt; a legközelebbi, majd 25 km-re levő kisvárosba jártak templomba. A pap gondolt egyet, és az egyház támogatását kérve, a falu férfijainak segítségével saját templomot építtetett. Ettől kezdve minden vasárnap ő celebrálta a misét, adta össze a házasodókat és mondott imát a temetéseken. Sok év telt el így.

Egy közönséges mise végeztével, egy kora tavaszi, hűvös vasárnap délelőttön, ahogy kiterelgette a gyülekezetet a templomból és zárta volna be a kaput, a templomkertbe lépett egy ismeretlen férfi. Szakadt ruhájában, koszosan odaállt a pap elé, és azt mondta:

– Pap, kérlek, légy jó, és adj egy fél citromot! – a pap jó volt, és bár kicsit furcsállta a dolgot. Hátrament a paplakba, elővett egy citromot, félbe vágta, majd kivitte a férfinak és odaadta neki, aki hálásan tekintett vissza rá. Azonban a pap oldalát furdalta a kíváncsiság. Azt kérdezte:

– Fiam, miért kell neked ez a fél citrom? – a férfin erre jeges rémület lett úrrá, és mielőtt a pap egy szót szólhatott volna, kirobbant a templomkert kapuján, és elszelelt.

Egy héttel később, megint csak kifele jövet a templomból a pap megint szembe találta magát a templomkertben a fickóval. Az így szólt:

– Pap, kérlek, légy jó, és adj egy fél citromot! – a pap meglepődött, mind a férfi újabb felbukkanásán, mind az újabb, furcsa kérésen. Persze azért jó volt, hátra ment a paplakba, és hozta a fél citromot. A férfi kezébe nyomta, de rögtön rá is kérdezett:

– Itt van fiam, de kérlek, áruld el, miért kell neked ez a fél citrom? – a férfi láthatóan megrémült, és rögtön elfutott, azonban a pap sem volt rest, utána eredt. Csakhogy nem volt igazán jó kondícióban, még sosem futott ennyit és ilyen gyorsan, hát a falu végében kifulladt, és csaknem elájult. Arra gondolt, hogy hátha a jövő héten is eljön a különös alak, és akkor érdemes lenne tudnia tartani vele a lépést. Így hát a következő hetet szorgalmasan futóleckékkel töltötte. Megérte, mert,

ahogy gondolta, a következő vasárnap ismét belépett a templomkertbe a furcsa idegen. A pap meg sem várta a kérését, jó volt, és hozta a lakából a fél citromot. A férfi e szavakkal fogadta:

– Köszönöm, pap, hogy jó voltál, és adtál egy fél citromot.

– Szóra sem érdemes, fiam, felelte a pap, de kérlek, áruld el, miért kell neked!? – a férfi már futott is kifele, de a pap szorosan a nyomában volt. Sokáig futottak, a pap már kezdett nagyon kifáradni, mire egy széles, sebes folyóhoz értek. Az idegen gondolkodás nélkül a folyóba vetette magát, és átúszta, majd eltűnt futva a túlparton. A pap nem tudta követni, mert nem tudott úszni. Bosszankodva tért haza.

A következő hetet azzal töltötte, hogy naponta a 25 km-re levő kisváros uszodájába járt gyakorolni. Izgatottan várta a vasárnapot; most már biztos volt benne, hogy a fura szerzet újra ellátogat hozzá.

Vasárnap, ahogy bezárta a templomot, megnyikordult a kertkapu, és belépett a férfi:

– Pap, kérlek, légy jó, és adj egy fél citromot!- a pap jó volt, hátrament, (felhúzta az úszónadrágot és a futócipőt is), fogta a fél citromot, és kivitte az idegennek:

– Itt van, fiam, de áruld már el, kérlek, mire kell ez neked? – a fickó megrémült, kirontott a kapun, a pap sebesen utána.

Elérték a folyót, a férfi átúszta, a pap utána. A túlparton futott tovább, a pap követte. Egészen egy mély szakadék szélén álló, magas fáig futottak. A fickó macskaügyességgel felmászott, ám a pap nem tudott fára mászni, a földön maradt. Szitkokat szórt mindenre, ahogy baktatott hazafele. A következő héten a falubeliek furcsállva nézték, ahogy a pap minden nap a templom kertjében a fákra mászik, ide-oda ugrál, és egészében véve igen furcsán viselkedik. De a papot nem érdekelte, megszállottan gyakorolt, készült a találkozásra. Vasárnap már a mise előtt felvette reverendája alá az úszónadrágot és a futócipőt. Sőt, jó volt, és még a fél citromot is előre a zsebébe tette. Az átlagosnál jóval gyorsabban celebrálta a misét, és amint lehetett, megszabadult a gyülekezettől, és bemelegítésbe kezdett. Pontban, amikor a misének rendesen végződnie kellett volna, a

kertkapun belépett az idegen férfi.

– Pap, kérlek, légy jó, és … – a pap már nyújtotta is a fél citromot, miközben visszakérdezett:

– Fiam, mire kell ez neked, az isten szerelmére? – a férfi megrémülve rohant el, a pap utána. Futottak a folyóig, átúszták, futottak tovább a fáig, felmásztak rá. Itt a pap csaknem elkapta a figura grabancát, amikor az elkapott egy indát, és átlendült a szakadék túlsó oldalára. A pap azt hitte, idegbajt kap, de ekkor megpillantott egy másik indát. Nosza, megragadta, és átlendült ő is a szakadékon. Ott azonban nem várt akadályba ütközött: egy repülőgép-temető volt ott, ahol az egyik roncsban elzárta magát a férfi. A pap dühöngve járta többször is körbe a roncsot, de a szilárdan lezárt oldalajtón kívül nem talált bejáratot; azt kellett valahogyan kinyitnia. Csaknem őrjöngve tért haza. A következő hét minden napját a falu lakatosánál töltötte, ellesve a zárak kinyitásának minden lehetséges módját.

Vasárnap futócipőben, úszónadrágban, hátán vízhatlan hátizsákba rejtett feszítővassal, lángvágóval, tolvajkulccsal és fúrógéppel tartotta a misét, majd kiállt a templom elé, várva az idegent. Amaz csakhamar meg is érkezett.

– Pap, kérlek, légy jó, és adj egy fél citromot!

– Itt van, fiam – nyújtotta a pap, mert jó volt, de közben cselesen megragadta a férfi csuklóját, magához húzta, és megszállottan villogó szemmel kérdezte:

– De mire kell ez neked? – a fickón pánik-félelem lett úrrá, kitépte magát a pap kezéből, és elrohant, de a pap nagyon szorosan ott volt a nyomában. Száguldottak a folyóig, gyorsan áttempóztak rajta, futottak tovább a fáig, nyakukat törve másztak fel rá, egymás után átlendültek a szakadékon, a férfinak alig sikerült bezárnia a roncs ajtaját a pap előtt. Ő azonban nem állt meg, lekapta hátizsákját, elővarázsolta a szerszámokat, és ügyködni kezdett a zárral. Egy óra nem telt bele, a nehéz ajtó nyikorogva feltárult. Odabent az idegen rémülten vacogott, nagyon félt a pap ádáz és diadalittas tekintete láttán. A pap lassan odalépdelt a fickó elé, leguggolt, és nagyon halkan, barátságos mosolyra váltva, szelíden megkérdezte:

– Fiam. Hetek óta kérsz tőlem fél citromot minden vasárnap. Nagyon szívesen adok, akár a jövőben is még többet, csak azt az egyet kérem tőled, hogy áruld el nekem: mire kell neked?

– Rendben van, pap… – érkezett a remegő hangú felelet. – Elmondom neked, de kérlek, légy jó, és ne mond el senkinek! – a pap jó volt, és nem mondta el senkinek…# 10/10Időpont jún. 27. 14:11 Privát üzenet

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Mit gondoltok erről a szituációról? Valóságban is történhetett hasonló?
Történhetett török-magyar keveredés a hódoltság korában? Ha igen mennyire, milyen formában?
MEnnyire történhetett a török hódoltság korában magyar-török keveredés, beolvadás?
Mi történhetett a konstantini fordulatnál a keresztényekkel? A keresztényeknél is valamiféle fordulat állt be, és már nem Jézus követését tartották a fontosnak?
"Ha az élet citrommal kínál akkor kérj mellé tequilát (és sót)! " Ezt mire mondják?
Mi történhetett az Apostolok Cselekedetei 2-ben? Péter apostolnak azt mondta nem részegek ezek. Miért?

Kérdések a Kultúra és közösség rovatbólKérdések a Népszokások rovatból
Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!