Mi a neve ezeknek a szavaknak kifejezésének. Cringe, gag, hoax, red flag stb.? Érdekel a felsorolás bővítése is

válasza:idegen eredetű vagy jövevényszó, angolból átvett szó, anglicizmus
internetesz szleng
mémkifejezés
touch grass, based, vibe, legit, sus, gaslighting, ghosting, bullying, love bombing, doomscrolling, hatewatching, looksmaxxing, astroturfing, dogwhistle, circlejerk, yikes, oof, bruh, flex, gymbro, cope, NPC, trigger, meta, nerf, incel, femcel, chad, simp, cuck, soyboy, tradwife, snowflake, clickbait, DEI hire, leak, cooked, brainrot, mid, redpill, blackpill, woke, doomer, zoomer, coomer, gooner

válasza:Szia,
Igen ez egy érdekes téma. Jómagam X generációs vagyok, de a gyermekeim Z generációsak, és jellemzően tőlük hallom vissza ezekete a szavakat. Nyilván mindkettő perfekt angol, én sajnos csak nagyon gyengén pötyögöm. Ahogy előttem is írták, ezek a modern Z-GEN szlengek, többségük az angol nyelvből a közösségi médián keresztül szivárgott át a magyar nyelvbe.
Üdv. Péter

válasza:cringe = kínos
gag = poén
hoax = álhír, megtévesztés
red flag = figyelmeztetés, rossz előjel
Legalábbis én így tudom...

válasza:

válasza:Szleng szavak, a fiatalság sok angol nyelvű internetet fogyaszt, onnan jön, nem mident lehet frappánsan lefordítani, hát megmarad angolul. De nem mindegyik új, a hoax például egy legalább 20 éve használt szó, a GenZ baba volt még akkor LOL
A red flag inkább figyelmeztető jelként használatos, ami igen, sokszor azt jelenti, hogy nem kéne belebonyolódni a kapcsolatba. Sokszor sajnos későn derülnek ki, amikor már nem olyan könnyű borítani mindent.
a 8-asban említett eset két dolog miatt lehet ilyen red flag: ha lelkes és áradozik róla (és mást szinte meg sem említ), akkor folyton azzal van elfoglalva, valószínűleg sokat van távol otthonról miatta, és még jól sem keres vele, hogy a fizikai jelenlét hiányát anyagi javakkal kompenzálja. Nem mindenki akar így élni, pláne nagyon fiatalon még inkább az szempont hogy ne csak a munkával foglalkozzon a másik és ne csak arról tudjon beszélni.
Ez is egy érdekes kérdés. Amikor ép nincs senkije értelemszerűen foglalkozik mindenfélével, azzal is ami csak jópofa de inkább hobbi mint pénzkereseti lehetőség csak klasszikus hobbira inkabb költeni ezzel viszont még jön aprópénz. Amikor pedig lesz valakije akkor értelemszerűen ezeket a jópofa dolgokat felreteszi s vele csinal jobb pofább programokat. Persze csak akkor ha nem olyan mint az az illető akit megemlitettél.
Igaz van akinél az is red flag ha valakinek van egyáltalán hobbija s nem arra várt egész életében hogy majd őt szolgálja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!