Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mi a neve ezeknek a szavaknak...

Mi a neve ezeknek a szavaknak kifejezésének. Cringe, gag, hoax, red flag stb.? Érdekel a felsorolás bővítése is

Figyelt kérdés
ápr. 7. 21:18
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:
Szóval ez a másik oldalnak is egy automatikus red flag. Kiszűri magát a birtokló típus.
ápr. 9. 18:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Kell a kötőjel? hogy írjuk helyesen? mutató-, középső- és gyűrűs ujjunk

mivel a gyűrűs ujj külön van, ezért nem kell a kötőjel?

Van még rajtam kívül, aki azt hitte,hogy a tírliszt-et tearlist-nek kell írni? Most láttam először leírva,mindig szomorú,negatív dolgokat...

Pedig tier list. :) Azt hittem,hogy ez egy netes szleng arra vonatkozóan, amikor ciki, kellemetlen, cringe, égő, siralmas dolgokat sorolnak fel. De ez elvileg szintlista. Nekem még a nyakkendő/ méginkább csokornyakkendő jutott eszembe erről a leírásmódról, hogy...

Mitől függ az, hogy felsorolásnak vagy csak pontosításnak, azaz lényegében jelzős szerkezetnek számít?

Szóval kell-e vessző? az 1988-as négy Oscar-díjat nyert film... az 1988-as, négy Oscar-díjat nyert film...

Nem tudnánk megérteni se a motivációit, se az érzéseit. Kell vessző?

A se olyan mint az és, és nem kell igazából, mert felsorolás?

Hogy írják helyesen,ha több tagú kötőjeles felsorolás van?

Pl. képregény-, magazin- és könyvborítók (jól írtam? egy vesszővel?)

Ezen a kis rövid felsoroláson kívül még hány város neve ismert az ókorban, amit a görög történetírók állatok után neveztek el?

Lükopolisz = Farkasváros,Leontopolisz = Oroszlánváros,Künopolisz = KutyavárosA két utolsó két egyiptomi város görög neve.Az oroszlánok városában Mahesz istent, a harcos oroszlánt tiszteltékFő kultuszhelye a Nílus-delta keleti részén fekvő Taremu városa volt (ma Tell...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!