Hogy kell kimondani a karosszéria szót? Simán két sz-szel, vagy úgy külön hogy karos-széria?
Figyelt kérdés
2014. máj. 13. 17:05
1/6 anonim válasza:
Ez nem egy összetett magyar szó (karos+széria) hanem egy francia szó magyar átírása (carrosserie)
2/6 A kérdező kommentje:
Akkor értem, köszönöm szépen!:) Több ember is hibásan mondja akkor...én meg nem tudtam eldönteni.
2014. máj. 14. 07:23
3/6 anonim válasza:
Olyan nics hogy "több ember hibásan mondja", legfeljebb az ő nyelvváltozatában karos'szériának ejtik, nem karosszériának. Na bumm, senki sem beszél ugyanúgy
4/6 A kérdező kommentje:
Van abban ráció, amit mondasz, de akkor ennyi erővel helyesírás szótárt se kéne kiadni nem? Mondjuk engem nem zavar tényleg, csak mostanában többször kétféleképpen hallottam kiejteni és kíváncsi voltam. De akkor úgy mondom, hogy a helyesebbik verzióra.
2014. máj. 14. 17:51
5/6 anonim válasza:
A helyesírást válasszuk szét az élőbeszédtől. A (helyes)írás csak a beszéd (hiányos) reprezentációja, annak jobb ha egységes, mert nem kell mások, számunkra furcsa nyelvváltozatait kibogarászni (gondold el hogy a palócok hogy írnának).
A "helyesebb" verzió, amire gondolsz, a legkönnyebben úgy állapítod meg, hogy meghallgatod hogy az emberek hogy mondják. Ha mindkettőt mondják, mindkettő helyes.
6/6 A kérdező kommentje:
Meggyőztél:) Köszönöm!
2014. máj. 14. 19:21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!