1/8 anonim válasza:
Boney M nagy slágere volt, talán próbálj meg a zenekaron keresztül keresni a jelentésére. Találtam valami borzalmasan rossz szövegfordítást, ott ha jól értem a kalimba egy fából készült afrikai hangszer.
2/8 anonim válasza:
Mint a Boney M. slágerek legtöbbje, ez sem eredeti Boney M. szám. Jelen esetben az eredeti szerző és előadó Tony Esposito:
https://www.youtube.com/watch?v=ldCGCZBhtoM
Kalimba de Luna létező személy volt, egy spanyolországi gengszter, a XX. század elején, több rablást, gyilkosságot követett el. A nép közében azonban végig népszerű volt (kb. mint nálunk Rózsa Sándor). De a szám szövegéből mindez nem derül ki.
4/8 A kérdező kommentje:
Köszi mindkettőtöknek!
(Balga módon azt feltételeztem, hogy itt talán a luna=hold.)
2016. jún. 21. 10:02
5/8 anonim válasza:
Ha esetleg ragadványnévről van szó, akkor könnyen elképzelhető, hogy a Holdhoz is köze van :)
6/8 A kérdező kommentje:
Hát igen.
Te honnan tudod, hogy ez egy gengszter neve?
2016. jún. 21. 11:21
7/8 A kérdező kommentje:
2016. jún. 21. 11:30
8/8 A kérdező kommentje:
2016. jún. 21. 11:33
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!