Szerintetek van létjogosultsága annak, hogy a magyar nyelvet hivatalosan is rovásírással írják?
Úgy értem, néhány évtizeden belül az egyik kormány bevezeti, hogy az iskolában a latin betűs írás mellett oktatni kelljen a rovásírást is/ nem csak a helységnév-táblákon, hanem pl. busz-metrómegállókon is feltüntessék rovásírással az állomás-nevet/ megjelentetni az árucikkeken, médiában is.
Persze, tudom, ehhez kellene közel 50 év, hogy felnőjön egy generáció, akinek már a rovásírás lesz az elsődleges írásforma, és egyébként is, mindez csak filozofálgatás.
Én személy szerint örülnék neki, hisz ez még különlegesebbé tenné a már így is csodálatos magyar nyelvet. Meg is tanultam a rovásírást, és pl. a naplómba azzal írok, mert leírhatok bármit, senki sem érti...
23f
Ismét kinyilatkoztatásra került az, hogy ha felteszek egy kérdést, amivel mások nem értenek egyet, akkor azt képtelenek normális keretek között kinyilvánítani. Ellenvéleményüket kizárólag vagdalkozva-sértegetve-megalázóan és lesajnálóan képesek kifejezésre juttatni. Szabályosan felnevettem a 9. válaszoló gondolatán, miszerint, idézem "...minden második kiskamasz megtanulja hobbiból.." ---- nos, én lennék a legboldogabb, ha így lenne!
Itt a végén azért születtek normálisabb válaszok is, melyekben nem lettem elküldve a fenébe azért, mert egy olyan kérdést merészeltem feltenni, amivel a válaszadó nem ért egyet. Jó látni, hogy azért jutott még tisztelet és értelem az emberekbe.
Van jogosultsága, és támogatom is!
Egyszerűbb a latin betűknél
Mind két irányba írható, de inkább a jobbról-balra írásirány az elterjedtebb, ami a balkezeseknek kedvez (mint nekem is)
Nemzeti értéke: tiszta magyar, nem ránk erőltetett rendszer
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!