Bolti dolgozók, eladók! Tegezést vagy magázást szeretitek jobban? Kor szerint és elsősorban nőkre gondolok.
Mikor 18 évesen egy trafikban dolgoztam, csomó vevő letegezett és én nagyon utáltam "mert én már felnőtt nő vagyok" 😅
Most jóval 40 felett meg örülök ha tegeznek 😀
Mindig bajban vagyok boltokban, ki minek örülne, persze alapban magázni illene mindenkit, de van mikor nálam jóval fiatalabb eladók előre letegeznek (ennek is örülök 🙂)
Kíváncsi lennék kinek mi a jobb?
Kommentek is érdekelnek!

68 éves vagyok, számomra a magázás nem jeletn sokat, aki meg akarja adni a tiszteletet, az tegezve is meg tudja tenni, de többször volt velem szemben valaki tiszteletlen, szemtelen, vagy kifejezetten bunkó magázva is.
Én egyértelmüen tegezéspárti vagyok, egyszerübb, és semmi hátránya sincs.

Nekem az a szimpatikus, ha egy szinten vagyunk. Ha magázva szólítok meg valakit, az ne tegezzen le a válaszban, mintha taknyos gyerek lennék. Informális környezetben, szabadidős tevékenység közben, vegyes társaságban tegeződök szívesen mindenkivel kérés nélkül is, de az más.
Pont most volt egy ilyen kellemetlen élményem a munkahelyemen. 60as pasi tegezett, holott elejétől kezdve magáztam hiszen nem ismertük egymást, munkaügyben egyeztettünk. Teljesen olyan érzésem volt, hogy nem vesz komolyan, csak egy kis csitri kislány vagyok neki, akinek semmiről fogalma sincs és csak feleslegesen fontoskodik. Mondjuk lehet magázódva is ilyen lett volna, de legalább ez a lenéző, atyáskodó felhang kimaradt volna.

Örülsz, ha a jóval fiatalabbak letegeznek, mert attól fiatalabbnak érzed magad. Vajon mi van, ha egy 10 évvel öregebb tegez le? Elfogadod a pertut, vagy "csókolom"-mal köszönsz?
Hivatalos ügyintézésnél szerintem nem kellene tegeződni. Komolytalanná válna egy tárgyalás is tegeződve.
Ha a bolti dolgozó letegez, az elmegy, de vevőként nem kezdeményezném a tengezést, mert az lekezelő lenne.

„ Hivatalos ügyintézésnél szerintem nem kellene tegeződni. Komolytalanná válna egy tárgyalás is tegeződve.”
Én azt mondom magának toljuk a tendert. Érzem a vibeot az önök cége és köztünk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!