Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » A tanár az, aki minden esetben...

A tanár az, aki minden esetben felajánlhatja a tegeződést?

Figyelt kérdés
júl. 7. 23:07
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
37%

Nem, igazából kőműves, csak beugrott tanítani, mert hőségriadóban csak kora reggel vagy késő este tud dolgozni az építkezésen.

Szerinted???

júl. 8. 01:27
 2/13 anonim ***** válasza:
24%

Miért ajánlana fel egy tanár a diákoknak a tegezodest?

A tanár a falkavezer legyen, ne az utolsó, szán elé befogott kutya.

júl. 8. 06:31
 3/13 anonim ***** válasza:
81%
Igen.
júl. 8. 06:56
 4/13 anonim ***** válasza:
78%
Hogy gondolnád másképp?
júl. 8. 07:27
 5/13 anonim ***** válasza:
72%
nyilván. Az érettségi banketten szokták. De nem kötelező, nem mindenki csinálja. Ha 4-6-8 évig tudtam magázni, ezután is menni fog, sőt automatikusan valószínűleg az jön a számra alapból is.
júl. 8. 10:28
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Az igazgatónak nyilván nem, de a diáknak ő a “felettese”.
júl. 8. 11:34
 7/13 anonim ***** válasza:

Több fantáziát, kedves válaszolók!

Nem csak iskolarendszerben szoktak a tanárok tanítani. És nem csak kiskorúakat.

Simán előfordulhat, hogy egy magas rangú ember pl. nyelvórákat vesz, ebben az esetben nem lenne helyes a tanárnak kezdeményezni a tegeződést.

júl. 8. 21:19
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

a magas rangú ember a privát tanárával is tanár-diák viszonyban áll az óra ideje alatt, ennek megfelelő dinamikával, hetes. Az óra időtartama alatt, bizony ő lesz az alárendelt fél, aki követi az utasításokat.

Felnőttoktatásban a kölcsönös magázódás lenne a helyes. Az ilyen felállásban ritka a tanításon kívüli kapcsolat, ahol tegeződni kellene.

júl. 9. 00:55
 9/13 anonim ***** válasza:

"a magas rangú ember a privát tanárával is tanár-diák viszonyban áll az óra ideje alatt, ennek megfelelő dinamikával, hetes. Az óra időtartama alatt, bizony ő lesz az alárendelt fél, aki követi az utasításokat."

Nem mindenki, és nem mindig tud átváltani. Volt olyan tanár ismerősöm, aki inkább lemondott az ilyen tanítványáról.

Abban igazad van, hogy felnőttoktatásban a kölcsönös magázódás lenne a helyes. Ennek ellenére a legtöbben lépten-nyomon tegeződnek, és nem ismerik a magázódás árnyalatait.

júl. 10. 12:46
 10/13 anonim ***** válasza:
Kispolgári konvenciók. Én a 70 éves emeritust is tegeztem 50 évesen.
júl. 12. 11:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Mit árul el ez a testbeszéd?

A szitu: felel egy osztály, mindenkinek 1-2 mondatot kell mondania igazából. Az összes diáknál a tanár úgy ül, hogy előredől, fejét a kezére támasztja. Amikor egy bizonyos diák következik, hirtelen hátradől a tanár, karjait és lábait keresztbe veti, a lába folyamatosan...

A tanáraim mindig rosszat mondtak hogy nem fogom elérni a céljaimat, nem fogom megtalálni a nagy őt, nem lesz tetkom, nem lesz jo munkám, nem lesz az...

és miért probáltak lebeszélni gyerekkoromban az összes célomrol, aminagyon vagány jó cél volt? És nem csak a tanárok, az összes ember. De én akkor is elértem a célomat. Sok barátom lett, lett minden jó cuccom. Megyek ide oda. Vannak igazi érzéseim, de az emberek mindig...

Miből adódhat egy diáklányál egy ilyen beteges rajongás, idealizálás, stalkolás?

Tegyük fel a szituációt. Egy diáklány túlzottan oda van a tanáráért. A lány idealizálja őt. Nem is ismeri, de még is rajong érte, az intelligenciájáért, imádja mert jóképű. Állítása szerint, még soha nem látott nála gyönyörűbb férfit. Imádta a jól csengő, gyönyörű...

Ez a viselkedés normális, egy tanár részéről?

Bámulni egy diák testét, melleit. Föléhajolni, hogy jobban lássa a melleit. Feláll neki. Minden óra elején végigmérni a diákot, hogy mit visel. Ha alkalma van rá (dolgozat írás)a közelébe ülni, figyelni őt, perverz arckifejezéssel fantáziálni róla. Kivételezés...

Jogosan emelte fel a hangját a kollégiumi tanár amikor megvédtem magamat ezzel az érvvel/példával?

Ugyebár a héten kilopták a kajámat a hűtőből, és mondtam példát a tanárnak, hogy " a tolvajokkal azt csinálták régebben, hogy le*ágták a tolvaj kezét amivel lopott" erre: " AKKOR VELE IS EZT AKAROD CSINÁLNI?! Ezt csak azért mondtam mert betelt nálam a pohár, hogy...

Az ELTE Lágymányosi épületének vécéi mitől ilyen vérlázító állapotúak?

Pontosabban az oda járó diákok és/vagy tanárok egy része miért képtelen tanult emberként a wc-használat legalapvetőbb szabályait elsajátítani? (Férfi wc-ékről van szó, a nőiekben nem tudom mi a helyzet). Nincs olyan nap, hogy ne futnék bele kulásan hagyott,...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!