Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Kultúra és közösség » Vallás

A kérdés

A satán kígyó formájában bírja Ádámot és Évát kísértésére. Ezt úgy teszi meg, hogy megkérdőjelezi Isten szavát. Hogyan láthatjuk ugyanezt a taktikáját napjainkban?


Keress kérdéseket hasonló témákban: Éva, Ádám, kígyó

  szept. 11. 03:01  Privát üzenet  

A válaszok
Nagyon jól mutatja be ezt például az őrtorony szervezet teológiája, ami például pontosan erre épül. Isten mond valamit, a szervezet pedig szándékosan egész más magyarázatot ad neki, ezzel távol tartva a szervezet tagjait Isten valódi kegyelmétől.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 70%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/8Időpont szept. 11. 05:59 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

#1

Maximálisan egyetértek.A válasz 65%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 80%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/8Időpont szept. 11. 06:12 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Pontosítalak:


Vallástudományi szemlontból az i.e. 5. században, amikor Izrael vallási tanítói leírták a teremtéstörténet, más népek mitikus képanyagát felhasználva, Izrael teológiájában még nem volt ott a Sátán.


Deutero-Izaiás (i.e. 6. század) könyve is bizonyítja, hogy a zsidók mind a jót, mind a rosszat Istennek tulajdonították. A Sátán kizárólag a fogság utáni irodalomban jelenik meg, a paradicsombeli kígyóval való azonosítása meg a római korból való.


A történetben a kígyó egy közönséges mitologikus kígyó. Nem a kísértés a lényeg a leírásban, hanem az, hogy az ember mást látott jónak, annál, amit az Isten mondott.A válasz 43%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 50%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/8Időpont szept. 11. 07:07 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
*szempontból

A válasz 73%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 50%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/8Időpont szept. 11. 07:08 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
KZitus nevű felhasználó válasza:

Szia

Ha a két tökéletes embert el tudta fordítani Istenüktől, sajnos mi, akik már eleve bűnt örökölve jövünk a világra sokkal inkább ki vagyunk téve a kísértéseinek, támadásainak. Ránk is valódi veszélyt jelent Sátán mesterkedése. Ugyan azokkal a módszerekkel kísért, mint az 1 században. Pál a Kolosszé 2:8-ban olvasható figyelmeztetést("Vigyázzatok, nehogy bárki is rabul ejtsen titeket a filozófia és a megtévesztő, értelmetlen elképzelések által, amelyek emberek hagyományaira és a világ elveire épülnek, nem pedig Krisztusra.") nem kívülállóknak írta, hanem szent szellemmel felkent keresztényeknek :Kol 1:2, 5.

ránk most még nagyobb veszély leselkedik, mint az akkor élt keresztényekre ("Ezért aki úgy gondolja, hogy áll, vigyázzon, hogy el ne essen." 1Kor 10:12). Miért? Azért, mert Sátánt levetették a föld közelségébe, és az a fő célja, hogy félrevezesse az emberiséget, főleg Isten hűséges szolgáit :Jelenések 12:9, 12, 17.

A taktikája olyan sokrétű, hogy csak éppem említeni lehet egyet-kettőt, de a Biblia szinte mindet leleplezi, és segít is elkerólni ezeket a csapdákat. Pl. amikor Sátán kísért (erkölcstelenségre, hazugságra, tisztességtelenségre), az tehetjük amit Krisztus tett a Máté 4:1-11 versei szeint. Hiszen Krisztus mintát hagyott, hogyan védekezhetünk Sátán taktikái ellen. A másik pl. Pál tanácsa az 1Korintusz 1o:12-ben, amelyből azt a tanácsot szörhetjük le, hogy ne legyünk túlzottan magabiztosak, inkább a tetteink előtt mérjük fel, mi az ami kedves Isten szemében. Ha így teszönk, megóvhatjuk magunkat Sátán minden ellenünk készített fegyvere ellen.

Sátán mai módszerei közé tartozik: eltorzítja az emberek Jehováról alkotott képét. Jézus apostolainak a halála után néhányan, akik kereszténynek vallották magukat, hamis tanításokat kezdtek el terjeszteni a Cselekedetek 20:29, 30; és a 2Tessz 2:3 szerint. Ezek a hitehagyottak fokozatosan elhomályosították az egyedüli igaz Isten kilétét. Például kihagyták Isten nevét a Bibliáról készített másolataikból, és helyette inkább az „Úr” szót használták. Ezzel megnehezítették a Biblia olvasóinak, hogy érzékeljék a különbséget Jehova és más „urak” között, akiket a Szentírás említ (1Kor 8:5). Mivel Jehovára és Jézusra utalva is az „Úr” szót használták, az emberek már nem igazán tudták, hogy Jehova és a Fia két külön személy, és nem egyenlőek de János 17:3 egészen másat ír erről. Ez a kavarodás hozzájárult ahhoz, hogy kialakuljon a háromság tanítása, amely nem található meg Isten Szavában. E miatt a tanítás miatt sokan úgy érzik, hogy Isten titokzatos, és nem lehet megismerni. Micsoda szemenszedett hazugság! Cselekedetek 17:27.A válasz 0%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 30%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/8Időpont szept. 11. 09:22 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Nagyon egyszerűen. Felhasználja az ember gyengeségeit, gyarlóságát, hiszékenységét és a már ott tartunk, hogy a reklámok is azt sugalják, hogy "csak Te számítasz, szeresd magad, vedd meg, mert megérdemled..."! Szóval az egóra hat. Ha személyesebb példát szeretnél, akkor úgy, hogy mindenkin a leg sebezhetőbb pontját keresi. Ha valaki féltékenyebb, akkor "súgja a fülébe" a hülyeségetés olyan dolgokat képzel bele történésekbe, ami nem történt meg, így kapcsolatok, házasságok, családok mennek tönkre és akkor az ördög táncol.

A válaszíró 62%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/8Időpont szept. 12. 13:30 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Manapság erre elegendő a ,,van az a pénz" és az ,,erősebb kuyta b*szik" és az ilyesmik.

A válaszíró 58%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/8Időpont szept. 13. 01:24 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

#7


Nem csak manapság. Ez mi mindig így volt.A válaszíró 50%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/8Időpont szept. 13. 07:49 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Szerintetek kedves keresztény hívők a jógával és meditációval tényleg a kígyó energiát idézik meg a buddhisták és hinduk? Most tényleg azt kérdezem aki ebben hisz.
A sátán egy földi lény?
Ki volt az a kígyó aki megkísértette Ádámot és Évát? A sátán volt kígyó képében, vagy csak egy küldött volt, akit sátán küldött?
Ha a Sátán CSAK egy angyal volt, aki fellázadt Isten ellen, akkor hogy lehetett akkora hatalma, hogy a kígyó által felülírja Isten számításait?
Ha a gonoszt jelképező kígyó is a mindenható Isten teremtménye, akkor az emberek megkísértése mögött is isteni szándék áll?
Hol van megírva hogy a keresztényeket arról lehet felismerni, hogy nem lehet őket megmérgezni, és a kígyómarás nekik ártalmatlan?

Kérdések a Kultúra és közösség rovatbólKérdések a Vallás rovatból
Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!